Ορφέας Ξάνθης: Στα “σαλόνια” της Super League 2!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


 Ανεπανάληπτες στιγμές ζει ο Σύλλογος του Ορφέα και μαζί του, όλη η Ξάνθη. Μία ομάδα με ομοιογένεια ετών και με γηγενείς παίκτες που πρόσφερε στο κοινό και την ιστορία του την πιο χρυσή σελίδα της ιστορίας του, μέχρι την επόμενη!Έκλεισε θέση στα… σαλόνια της Super League 2 η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή που για πρώτη φορά θα αγωνιστεί σε τόσο υψηλό επίπεδο, σε μία κατηγορία όπου συμμετέχει και ο ΑΟΞ. Είναι μία δικαίωση του αγώνα όλων αυτών των ετών για την Διοίκηση του Συλλόγου που χωρίς ουσιαστικές βοήθειες έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία ομάδα δυνατή, με ποδοσφαιριστές που έχουν τον χαρακτήρα του πρωταθλητή κι αυτό φάνηκε στην απαιτητική διάρκεια ενός ιδιαίτερου πρωταθλήματος. Πολλά συγχαρητήρια στην οικογένεια του Ορφέα για την άκρως πετυχημένη χρονιά και από εδώ και μετά όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα και στην επόμενη μέρα.


Αναφορικά με το ιστορικό παιχνίδι που οδήγησε στην SL2, αυτό έγινε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και με το θερμόμετρο να είναι κοντά στους 35 βαθμούς Κελσίου με την έναρξη της αναμέτρησης, Ορφέας Ξάνθης και Αχέρων Καναλακίου τα έδωσαν όλα πάντως, στον… τελικό των πρωταθλητών για να ανέβουν κατηγορία.

Η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή προηγήθηκε στο 28ο λεπτό μιας απαιτητικής αναμέτρησης εκμεταλλευόμενη μία εκτέλεση φάουλ του Κατρανίτσα, με την μπάλα να περνά από Νίκο Μελισσόπουλο και Θόδωρο Τορομανίδη αλλά να σταματά στον killer φέτος, Αλέξη Μελισσόπουλο, ο οποίος από κοντά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα κάνοντας το 1-0. Σε ένα 45λεπτο που δεν είχε τις μεγάλες φάσεις με τους φιλοξενούμενους να απειλούν τρεις φορές και τους γηπεδούχους άλλες τόσες και με αρκετή ένταση, μετά την επίτευξη του του τέρματος.

Στο 7’ το φάουλ του Βέρμπη απέκρουσε με όμορφη ενέργεια ο Γιουργούσης πέφτοντας στην αριστερή του γωνία. Στο 25’ το φάουλ από πλάγια αριστερή θέση του Τορομανίδη πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρια του Βλάχου.

Στο 28’ ο Κατρανίτσας από δεξιά εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα έφτασε στον Αλέξανδρο Μελισσόπουλου που με κοντινή προβολή έκανε το 1-0. Στο 34’ το σουτ στην κίνηση του Βέρμπη μετά από γύρισμα από δεξιά πέρασε άουτ ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ντόκου λίγο πριν το τέλος του α’ μέρους.

Στο 55’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν κόρνερ από την κεφαλιά του Βέρμπη που βρήκε σε αμυντικό και στο 63′ μετά από γύρισμα του Ζδραβου ο επιθετικός του Αχέρωνα δεν βρήκε την μπάλα όπως ήθελε κι έχασε μια καλή στιγμή. Στο 71′ το σουτ του Αναστασιάδη μπλόκαρε εύκολα ο Γιουργούσης και στο 72′ ο Κιολεΐδης στην πρώτη του επαφή με την μπάλα αστόχησε με… κόντρα. Στο 74′ ο Χασάνογλου με κεφαλιά έδιωξε σε κόρνερ πριν η μπάλα βρει τον επιθετικό που ήταν έτοιμος να σκοράρει. 

Στην εκτέλεσή του ο Βασιλάκης πήρε την κεφαλιά που δεν βρήκε στόχο για τους φιλοξενούμενους. Στο 77′ το σουτ του Κωνσταντίνου πέρασε άουτ μετά από προσωρινή αδράνεια στην άμυνα του Ορφέα. Στο β’ μέρος ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν ικανοποιητικός με τους γηπεδούχους να κρατούν σχετικά εύκολα το υπέρ τους σκορ παρά το γεγονός ότι υπήρξαν και 9 λεπτά καθυστερήσεων που είχαν τεράστιο σασπένς λόγω της… ρευστότητας του 1-0.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Φώτης Πολυχρόνης (ΕΠΣ Πιερίας) με α’ βοηθό τον Κώστα Βρούσο (ΕΠΣ Πιερίας), β’ βοηθό τον Νίκο Τοροσιάδη (ΕΠΣ Μακεδονίας) με 4ο διαιτητή τον Τσιάρα Παναγιώτη (ΕΠΣ Καβάλας), ενώ παρατηρητής αγώνα ήταν ο Χρήστος Γιαντσελίδης.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μπάμπης Χατζημεστής): Γιουργούσης, Τζαμπάζ Χακή (71′ λ.τρ. Κριεζής), Κατρανίτσας, Χασάνογλου, Παπαδόπουλος, Γκασιμπαγιαζίδης (71′ Κιολεΐδης), Μελισσόπουλος Αλ., Μελισσόπουλος Ν. (60’ Πασχαλάκης), Τορομανίδης (82′ Σουκρή), Βουλγαρίδης (82′ Γκουρτζής).

ΠΑΣ ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ
(Τζιάρας Βαγγέλης): Βλάχος, Κωνσταντίνου, Τάτσης, Φράγκος, Βασιλάκης, Μανιώτης (67′ Κυριάκης), Βέρμπης, Πότσης (60’ Αναστασιάδης), Ζδράβος (82′ Ντάμπος), Γεωργάκης, Ντόκος (82′ Βασιλειάδης).

Πηγη: xanthisport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου