Πρόταση-«βόμβα» Χατζημεστή σε Πανθρακικό ή Αλεξανδρούπολη να πάρουν την θέση του Ορφέα Ξάνθης στην SL2

Δεν υπάρχουν σχόλια

Στην πρόταση – βόμβα να πάρουν την θέση του Ορφέα Ξάνθης στην Super League 2 είτε ο Πανθρακικός είτε η Αλεξανδρούπολη, ώστε καταφέρει να έχει η Θράκη διπλή εκπροσώπηση στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, προτίθεται να προχωρήσει ο Μπάμπης Χατζημεστής αν δεν ευδοκιμήσουν οι επαφές του για να στηριχθεί το εγχείρημα να έχει δεύτερη ομάδα η Ξάνθη στην SL2.

Ο Ορφέας Ξάνθης πέτυχε την άνοδό του στην SL2 κερδίζοντας στο τελευταίο μπαράζ τον Αχέροντα Καναλακίου με 1-0. Από την επόμενη μέρα ξεκίνησε η διαδικασία για το αν τελικά θα καταφέρει να εξαργυρώσει την άνοδο αυτή με δήλωση συμμετοχής, δεδομένου ότι απαιτείται για το ξεκίνημα και μόνο μισό εκατομμύριο ευρώ (για μετοχικό κεφάλαιο και εγγυητική).

Την ίδια στιγμή, είναι φυσιολογικό να υπάρχει συζήτηση αν αντέχει η Ξάνθη δυο ομάδες στην SL2, με δεδομένο ότι και ο ίδιος ο Χατζημεστής έχει δηλώσει σε συνέντευξή του στο ThrakiSportS ότι η μεγάλη ομάδα της πόλης ήταν και θα παραμείνει ο ΑΟΞ και αυτή θα έχει τον πρώτο λόγο στην όποια απόφαση, ενώ έχει προβλέψει ότι δεν θα υπάρξουν εύκολα άνθρωποι να βοηθήσουν για την συμμετοχή του Ορφέα στην SL2 καθώς οι πιο πολλοί αρκούνται στα λόγια και την κριτική, όχι στις πράξεις.

Για τον λόγο αυτόν και προκειμένου, εφόσον ο Μπάμπης Χατζημεστής διαπιστώσει ότι ο Ορφέας Ξάνθης δεν καταφέρνει να δηλώσει συμμετοχή στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και δεν υπάρξει συμφωνία σε αυτή τη βάση με τον ΑΟΞ, τότε για μην χαθεί η δυνατότητα να υπάρξει δεύτερη ομάδα από την Θράκη, ο ισχυρός άνδρας του Ορφέα έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας μέσα από το κρατικό ραδιόφωνο την σκέψη-πρόταση σε Πανθρακικό ή Αλεξανδρούπολη να πάρει μια από αυτές τις δυο ομάδες το ΑΦΜ και κατά συνέπεια την θέση του Ορφέα στην δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία.

Ως προϋπόθεση ο Μπάμπης Χατζημεστής θέτει πρώτον να μην θελήσει ο ΑΟΞ να υπάρξει συνεργασία. Ο Μπάμπης Χατζημεστής θα επιδιώξει συνάντηση με τον Τάσο Γιαμουρίδη. Αν δεν μπορέσει να υπάρξει συμφωνία με τον ΑΟΞ, τότε προκειμένου να μην χαθεί η θέση για την Θράκη, θα περιμένει από την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη αν μπορούν και έχουν την οικονομική επιφάνεια, να αναλάβουν αυτοί την ομάδα και «να μην πάει στράφι η φετινή προσπάθεια». Ο λόγος γίνεται μόνο για τις μεγάλες ομάδες των δύο αυτών πόλεων, δηλαδή τον Πανθρακικό και την Αλεξανδρούπολη που είχε θέσει αυτόν τον στόχο της ανόδου σε βάθος μερικών ετών.

Ο Χατζημεστής ξεκαθαρίζει ότι δεν θέτει οικονομικούς όρους, αλλά τα παιδιά που ανέβασαν την ομάδα φέτος να συμμετάσχουν στο ρόστερ της νέας ομάδας, είτε αυτή έχει τελικά την έδρα της στην Κομοτηνή είτε στην Αλεξανδρούπολη. Αν συμβεί αυτό και ουσιαστικά πωληθεί το ΑΦΜ του Ορφέα σε άλλη θρακιώτικη ομάδα, ο Μπάμπης Χατζημεστής θα ξεκινήσει τον Ορφέα 2005 από την τελευταία κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος της ΕΠΣ Ξάνθης. Αν δεν υπάρξει ωστόσο ούτε από εκεί κάποια λύση, έχει δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν θα δώσει την ομάδα σε άνθρωπο – επιχειρηματία εκτός Θράκης και θα προτιμήσει να ξαναδηλωθεί ο Ορφέας στην Γ’ Εθνική.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου