Ανησυχία των επαγγελματιών της Σαμοθράκης για πιθανό τοπικό lockdown στην Π.Ε. Έβρου που μπορεί να περιλαμβάνει και το νησί

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία, τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες δηλώσεις Χαρδαλιά ότι 6 περιοχές βρίσκονται κοντά σε τοπικά lockdown και ήδη η Μύκονος από χθες βρίσκεται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς περιοριστικών μέτρων, εντείνουν τις ανησυχίες των επαγγελματιών της Σαμοθράκης.

Ναι μεν ο Έβρος είναι ακόμη μακριά από αυτό το όριο, όταν όμως τα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες είναι διψήφια, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει την εξέλιξη τους.

Το γεγονός ότι η Σαμοθράκη στους διάφορους, κατά καιρούς, υγειονομικούς χάρτες εντάσσεται στην Π.Ε Έβρου και δεν είναι ανεξάρτητη όπως άλλα νησιά, τρομοκρατεί τους επαγγελματίες του νησιού και μόνο στην ιδέα ενός τοπικού lockdown της Π.Ε Έβρου που θα περιλαμβάνει άδικα και την Σαμοθράκη.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, πράγμα που όλοι απευχόμαστε, αυτό θα είναι το τρίτο συνεχόμενο κακό καλοκαίρι για το νησί, με όλες τις ολέθριες συνέπειες που θα έχει αυτό για τον τουρισμό και τους επαγγελματίες.

Καλώ λοιπόν ως Τομεάρχης ΥΝΑΝΠ και ως πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης τις τοπικές αρχές: Δήμο, Αντιπεριφέριες Έβρου και Τουρισμού, Περιφέρεια και κυρίως τους κυβερνητικούς βουλευτές Έβρου, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και όσο υπάρχει ακόμη χρόνος να αποτρέψουν αυτήν την πιθανή οδυνηρή εξέλιξη. Δεν μπορεί συνέχεια για τα 2 νησιά της περιφέρειας μας να υπάρχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά

Μαργαρίτης (Άκης) Κίρκος
Τομεάρχης ΥΝΑΝΠ – πολιτευτής “Ελληνικής Λύσης”
& Πρόεδρος Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου