HOT NEWSΕΒΡΟΣΕΛΛΑΔΑΘΡΑΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Αλεξανδρούπολη: Φτάνει στο λιμάνι το αμερικανικό θηριώδες «GREEN COVE» – Θα φορτώσει άρματα και ελικόπτερα

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Το αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο GREEN COVE, αναμένεται σήμερα Τρίτη το πρωί από τις ΗΠΑ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να φορτώσει μέρος από τα εκατοντάδες στρατιωτικά άρματα, ελικόπτερα και άλλα οχήματα των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που πήραν μέρος σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα evros-news.gr, το  συγκεκριμένο πλοίο, που έχει μήκος 200 μέτρα (199.93 x 32.26 m)και ξεκίνησε από λιμάνι Κόπερ των ΗΠΑ, θα πάρει φεύγοντας μέρος μόνο των αρμάτων, ελικοπτέρων και άλλων οχημάτων, τα οποία μεταφέρθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με 8 αμαξοστοιχίες μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου από την Ρουμανία, αλλά και με δεκάδες φορτηγά από την Πολωνία. Ανήκουν στις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, πήραν μέρος σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ και είχαν συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις των βαλκανικών χωρών μελών της Ατλαντικής Στμμαχίας, ανάμεσα τους και με την Ελλάδα στην περιοχή της Ξάνθης.


Και νέο οχηματαγωγό τις επόμενες μέρες

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το GREEN COVE θα φορτώσει ένα μόνο μέρος των εκατοντάδων οχημάτων κάθε μορφής, που ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ. Τις αμέσως επόμενες ημέρες, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, θα καταπλεύσει και νέα οχηματαγωγό από την Αμερική, προκειμένου να αυτό να μεταφέρει το υπόλοιπο στρατιωτικό υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου