Α ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θαλασσινό νερό: Ποια είναι τα οφέλη του για την υγεία;
Όλοι γνωρίζουμε ότι η κολύμβηση στο νερό της θάλασσας είναι εξαιρετική για την υγεία μας, αλλά έχετε ποτέ σκεφτεί γιατί;

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μπάνιων, αισθάνεστε καλά, το δέρμα σας φαίνεται θαυμάσιο και το σώμα σας φαίνεται πιο υγιές από ποτέ· αυτά είναι τα καταπληκτικά οφέλη του θαλασσινού νερού για την υγεία. Αλλά ας ανακαλύψουμε το γιατί.
 
Το θαλασσινό νερό έχει παρόμοια σύνθεση με το πλάσμα του αίματος μας
Για να κατανοήσουμε τις θεραπευτικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού, θα αρχίσουμε με τα ακόλουθα δύο γεγονότα:

Η ιατρική χρήση του θαλασσινού νερού χρονολογείται από τον 4ο αιώνα π.Χ., όταν ο Ιπποκράτης χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τη λέξη "θαλασσοθεραπεία".

Αυτή η λέξη προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις «θάλασσα» και «θεραπεία».
Γνωστός επίσης και ως ο πατέρας της σύγχρονης ιατρικής, ο Ιπποκράτης ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε θαλασσινό νερό για θεραπευτικούς σκοπούς. Το θαλασσινό νερό περιέχει 84 ζωτικά στοιχεία που μπορούν να βρεθούν και στο ανθρώπινο σώμα.

Αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνουν βιταμίνες, ανόργανα άλατα, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα. Το νερό της θάλασσας είναι επίσης πλούσιο σε ζωντανούς μικροοργανισμούς που παράγουν ευεργετικά αντιβιοτικά, αντιμικροβιακές και αντιβακτηριακές ουσίες.

Οι άνθρωποι έχουν τη φυσική ικανότητα να αφομοιώνουν όλα αυτά τα στοιχεία, γιατί η σύσταση του σώματός μας, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, είναι πολύ παρόμοια με εκείνη του θαλασσινού νερού.

Στην πραγματικότητα, το θαλασσινό νερό περιέχει σχεδόν την ίδια συγκέντρωση σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία με το ανθρώπινο πλάσμα αίματος.

 
Οφέλη του θαλασσινού νερού στο δέρμα
Είναι γνωστό ότι τα spa σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν θαλασσινό αλάτι στις περιποιήσεις ομορφιάς και στις θεραπείες μασάζ που πραγματοποιούν.
Γιατί;

Το αλάτι που περιέχεται στο θαλασσινό νερό βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από το δέρμα και δρα ως φυσικό απολεπιστικό: απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και ενθαρρύνει την παραγωγή νέων.

Το θαλασσινό νερό αναπληρώνει τα μεταλλικά στοιχεία στο δέρμα μας.
Ειδικότερα, το μαγνήσιο βελτιώνει την ενυδάτωση του, καθώς και τη συνολική εμφάνιση.

Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη του θαλασσινού νερού για την υγεία έγκειται στην ικανότητά του να θεραπεύσει το κατεστραμμένο και ερεθισμένο δέρμα.
Το θαλασσινό νερό μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή και να θεραπεύσει πολλές παθήσεις του δέρματος, όπως η ατοπική δερματίτιδα, οι ευρυαγγείες, η ψωρίαση και το έκζεμα.
 
Έχει αντισηπτικές ιδιότητες και είναι πολύ χρήσιμο για την επούλωση μικρών πληγών, κοψιμάτων, εξανθημάτων και εκδορών: το αλάτι και το χλωριούχο κάλιο φαίνεται να είναι υπεύθυνα σε σημαντικό βαθμό για αυτά τα ευεργετικά, επιδιορθωτικά αποτελέσματα.

Συνολικά,το θαλασσινό νερό βελτιώνει σημαντικά την υφή του δέρματος, αυξάνει την ελαστικότητά του, ανακουφίζει και θεραπεύει.

 
Το θαλασσινό νερό και το ανοσοποιητικό σύστημα.
Το κολύμπι στο νερό της θάλασσας μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη γενική υγεία μας.

Μια μελέτη έχει δείξει ότι οι ντομάτες που καλλιεργούνται με θαλασσινό νερό έχουν υψηλότερες ποσότητες αντιοξειδωτικών από εκείνες που καλλιεργούνται με φρέσκο νερό.

Η μελέτη επίσης διαπίστωσε ότι αυτές οι ντομάτες μπορούν να βελτιώσουν την άμυνα του οργανισμού ενάντια στις καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό!

Όντας τόσο πλούσια σε πολλά στοιχεία ζωτικής σημασίας, το θαλασσινό νερό έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει το μηχανισμό επούλωσης του σώματος και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ανοίγει τους πόρους του δέρματος, επιτρέποντάς τους να απορροφήσουν μεταλλικά στοιχεία της θάλασσας, ενώ παράλληλα τους βοηθάει να αποβάλουν βλαβερές τοξίνες, υπεύθυνες για πολλές ασθένειες..

Επίσης,αυξάνει το επίπεδο του οξυγόνου στο αίμα μας, και ως εκ τούτου την ποσότητα των ωφέλιμων στοιχείων που χρειάζεται το αίμα για να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες.

Ο θαλασσινός αέρας και η θαλάσσια ομίχλη είναι γεμάτοι από αρνητικά φορτισμένα ιόντα υδρογόνου, τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά.
Η εισπνοή θαλάσσιων σταγονιδίων μπορεί κατά συνέπεια να βελτιώσει το ανοσοποιητικό σύστημα, και να ενισχύσει τη συνολική υγεία κάθε κυττάρου και οργάνου στο σώμα μας.

Το ιώδιο που περιέχεται στο θαλασσινό νερό υποστηρίζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος και ενισχύει τη δραστηριότητα του θυρεοειδούς.Όντας ένα μεγάλο φυσικό αντισηπτικό, αυξάνει επίσης σημαντικά την ικανότητα του σώματός μας να καταπολεμά τις λοιμώξεις και να σκοτώνει παράσιτα, βακτήρια και μύκητες.

Δύο περισσότερα οφέλη:
Το θαλασσινό νερό βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης του ορυκτών. Στην πραγματικότητα, η θαλασσοθεραπεία αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος με την αναπλήρωση βασικών μετάλλων στο σώμα μας,  τα οποία έχουν εξαντληθεί λόγω των διαφορετικών εσωτερικών και εξωτερικών παραγόντων.

Το θαλασσινό νερό έχει επίσης τη δυνατότητα να ανακουφίζει από τα συμπτώματα της γρίπης ή του κρυώματος, καθώς και να θεραπεύσει τη βρογχίτιδα και την ιγμορίτιδα. Η εισπνοή χλωριούχου νατρίου ή θαλασσινού νερού, βοηθά στη χαλάρωση της βλέννας και στη θεραπεία πνευμονικών προβλημάτων.
 

Το θαλασσινό νερό μπορεί να προάγει την ψυχολογική και συναισθηματική ευεξία
Η μείωση του στρες και η επούλωση του νου είναι όμως ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του θαλασσινού νερού για την υγεία.

Το θαλασσινό νερό και ο ήλιος εργάζονται σε συνέργεια για τη θεραπεία πολλών συναισθηματικών διαταραχών, όπως η κατάθλιψη, η νευρικότητα, το άγχος, η απάθεια και πολλά άλλα.

Το μαγνήσιο, το λίθιο και το βρώμιο που περιέχονται στο θαλασσινό νερό είναι εξαιρετικά ηρεμιστικά στοιχεία, τα οποία έχουν την ικανότητα να σταθεροποιούν και να διατηρούν τα κατάλληλα επίπεδα σεροτονίνης, μελατονίνης και τρυπταμίνης στον εγκέφαλο.

Το λίθιο, για παράδειγμα, είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία πολλών ψυχολογικών προβλημάτων, και ιδιαίτερα τη διπολική διαταραχή.

Η υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο στο θαλασσινό νερό μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στη μείωση του άγχους, να χαλαρώσει τους μυς και τα νεύρα, και να προκαλέσει ηρεμία.

Στην πραγματικότητα, τα ανόργανα άλατα που περιέχονται στο θαλασσινό νερό είναι κατά κάποιο τρόπο φυσικά υπνωτικά που προάγουν την καλή ποιότητα του ύπνου και μπορούν να βοηθήσουν στην θεραπεία της αϋπνίας.
Εν κατακλείδι, το νερό της θάλασσας είναι μια εξαιρετική θεραπεία για πολλά νευρικά προβλήματα και μπορεί να αυξήσει σημαντικά την αίσθηση της ευεξίας και της  χαλάρωσης.

Πηγή : youqeen.com

Στέλιος  Αρσενίου






 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου