Οι λόγοι που δεν χάνετε κιλά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Η απώλεια βάρους αποτελεί μια διαδικασία, που δεν συμβαίνει πάντα όσο γρήγορα θέλουμε. Ενώ η υγιής απώλεια βάρους μπορεί να πάρει χρόνο, υπάρχουν λόγοι που ίσως να δικαιολογούν γιατί δεν χάνετε κιλά.
Για παράδειγμα, ίσως τηρείτε την δέσμευσή σας για τακτικές προπονήσεις, αλλά δεν καίτε αρκετές θερμίδες. Ίσως ασκείστε αρκετά και δεν τρώτε καλά ή αρκετά. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν την απώλεια βάρους, μερικά από τα οποία μπορεί να είναι πιο εμφανή από άλλα.

Γιατί μπορεί να μην χάνετε κιλά

Αξίζει να τα εξετάσετε καθώς συνεχίζεται την αμείωτη προσπάθειά σας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Δεν κοιμάστε καλά

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να συμβάλει στην αύξηση βάρους. Μάλιστα, επιστημονική μελέτη αναφέρει ότι οι γυναίκες που κοιμόντουσαν πέντε ώρες κάθε βράδυ είχαν περισσότερες πιθανότητες να αυξήσουν το βάρος τους από τις γυναίκες που κοιμόντουσαν επτά ώρες.

  • Η απώλεια ύπνου μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε πεινασμένοι, ακόμα και όταν δεν είστε στην πραγματικότητα.
  • Η απώλεια ύπνου μπορεί να επηρεάσει την έκκριση της κορτιζόλης, μία από τις ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξή σας.
  • Η κόπωση μπορεί να σας κάνει να παραλείψετε την άσκηση ή απλά να κινηθείτε λιγότερο, «καίγοντας» λιγότερες θερμίδες.

Έχετε στρες

Το άγχος και η αύξηση βάρους ή η έλλειψη απώλειας βάρους συμβαδίζουν. Το συνεχές άγχος μπορεί να συμβάλει σε διάφορα προβλήματα υγείας. Μερικοί τρόποι με τους οποίους το άγχος μπορεί να επηρεάσει την απώλεια βάρους, περιλαμβάνουν:

  • Όταν τα επίπεδα άγχους είναι ιδιαίτερα υψηλά ή νιώθετε δυσαρεστημένοι είναι πιο πιθανό να στραφείτε στα αγαπημένα σας «comfort foods» που αποτελούν συχνά τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λιπαρά.
  • Όπως η στέρηση ύπνου, το υπερβολικό άγχος αυξάνει την παραγωγή κορτιζόλης. Αυτό όχι μόνο αυξάνει την όρεξη, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει επιπλέον αποθήκευση κοιλιακού λίπους.
  • Το αίσθημα αδυναμίας, η κούραση και το άγχος μπορεί να κάνουν μια προπόνηση πολύ πιο δύσκολη από αυτό που είναι στην πραγματικότητα.

(Παρά)Χαλαρώνετε το Σαββατοκύριακο

Δεν είναι ασυνήθιστο να ακολουθείτε κατά γράμμα το διατροφικό σας πλάνο καθ΄όλη την διάρκεια της εβδομάδας, μόνο για να το «χαλάσετε» το Σαββατοκύριακο. Κι ενώ ένα περιστασιακό διάλειμμα και μια απόλαυση είναι ωραία και σημαντική για να συνεχίσετε την προσπάθειά σας, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να χαλαρώνετε εντελώς.

Σε γενικές γραμμές, για να χάσετε ένα κιλό λίπους σε μια εβδομάδα, θα πρέπει να μειώσετε 500 θερμίδες με δίαιτα ή / και άσκηση κάθε μέρα. Εάν το κάνετε μόνο για πέντε ημέρες και στην συνέχεια φάτε ανεξέλεγκτα ή παραλείψετε τις προπονήσεις σας για τις επόμενες δύο, είναι παρόμοιο με το να κάνετε ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω.

Πηγή: vita.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου