Ικανοποίηση φορέων της Αν. Μακεδονίας από το άνοιγμα του σταθμού Εξοχής

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Απόλυτα ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι φορείς της ανατολικής Μακεδονίας μετά την επαναλειτουργία σε 24ωρη βάση του συνοριακού σταθμού Εξοχής στη Δράμα, με τη διέλευση πολιτών και ΙΧ επιβατικών αυτοκινήτων τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων και μέτρων προστασίας, για την αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού.

Από τον μεθοριακό σταθμό, όλο το διάστημα της πανδημίας και της επιβολής των περιοριστικών μέτρων, επιτρεπόταν η διέλευση μόνο φορτηγών αυτοκινήτων και μόνο για συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

«Με κατάλληλες και συντονισμένες ενέργειες αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα που προκύπτουν από τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, έτσι ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η οικονομική ζωή και η υγειονομική κρίση να επιφέρει τις μικρότερες δυνατές απώλειες για τους πολίτες, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής μας», τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος.

Ικανοποιημένος για το γεγονός ότι έγινε δεκτό το αίτημα των τοπικών φορέων για την επαναλειτουργία του συνοριακού σταθμού της Εξοχής, που διαθέτει μάλιστα όλες τις απαιτούμενες κτιριακές υποδομές, εμφανίστηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, επισημαίνοντας ότι «μόνο το 2019 υπήρχαν περίπου 231.000 οδικές αφίξεις από τον εν λόγω μεθοριακό σταθμό».

Σημείωσε, παράλληλα, ότι η εισροή επισκεπτών και τουριστών από τη γειτονική χώρα έχει τεράστιο οικονομικό όφελος για την Π.Ε. Καβάλας, καθώς ο οδικός τουρισμός συνεισφέρει σε ποσοστό πάνω από το 20% στο τοπικό ΑΕΠ της Περιφέρειας ΑΜΘ.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου