Μπίλ....Άφαντος και με το όνομα ο Μπίλ Πάππας ! Aπίστευτο...! Ούτε στον δικηγόρο του δεν λέει που....βρίσκεται!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

«Ανύπαρκtες οι πτήσεις της επιστροφής του Μπιλ Πάπας στην Αυστραλία!

Ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης Μπιλ Πάπας θα βρεθεί με την ιδιότητα του διευθύνοντος συμβούλου του Forum Finance απέναντι στην μεγάλη τράπεζα της Αυστραλίας Westpac ενώπιον του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου το πρωί της Παρασκευής, αντιμετωπίζοντας υπόννοιες για μεγάλης έκτασης απάτη, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει αν ο ίδιος θα παραστεί σε αυτήν την ακρόαση.

Αυτό αναφέρουν μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας συνεχίζοντας το σήριαλ που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα, όταν η Westpac ξεκίνησε νομικές διαδικασίες εναντίον του Forum Finance και του Πάπας για ενδεχόμενη απάτη ύψους τελικά 294 εκατομμυρίων δολαρίων. Ακολούθησε αντίστοιχη κίνηση και από την γαλλική τράπεζα Societe Generale σύμφωνα με το Thrakisport. .

Η Westpac στην αίτηση και τις προτάσεις της προς το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο ζητά τον διορισμό προσωρινού εκκαθαριστή στο Forum Finance. Οι δικηγόροι του Forum και του Πάπας ισχυρίστηκαν από την πλευρά τους ότι η προσωρινή εκκαθάριση είναι περιττή δεδομένου ότι υπάρχουν ήδη εντολές δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων που έχουν ήδη συνδεθεί με το Forum και τον Πάπας, ζητώντας αναβολή της συγκεκριμένης εκδίκασης, ωστόσο ο δικαστής Μάικλ Λι δεν έκανε δεκτό το αίτημά τους την Τετάρτη και προχωρά κανονικά στην ακρόαση της Παρασκευής.

Ακόμα η πλευρά του Μπιλ Πάπας δεν έχει δηλώσει ότι θα παραστεί υποβάλλοντας έστω κάποιο υπόμνημα στο δικαστήριο για να αποκρούσει τις κατηγορίες. Ζητώντας αναβολή στην υπόθεση, οι δικηγόροι του ισχυρίστηκαν ότι ο ιδιοκτήτης της Ξανθης έχει προγραμματίσει να επιστρέψει στην Αυστραλία, αλλά όπως επισημαίνουν μέσα ενημέρωσης της χώρας, ακομα και τα ομογενειακά (όπως το greekcitytimes και neoskosmos.com) αυτό μόνο βέβαιο δεν είναι με βάση όσα ισχυρίστηκαν οι δικηγόροι του στο δικαστήριο και τις πληροφορίες που έδωσαν για τις πτήσεις του.

Ο δικηγόρος του ιδιοκτητη του ΑΟΞ, ονόματι Ρόκο Πανέτα, υποστήριξε την Τετάρτη στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του θα επιστρέψει στην Αυστραλία για να αντιμετωπίσει αυτές τις σοβαρές κατηγορίες σε βάρος του και οτι θα αφιθχθεί στην χώρα το Σάββατο. Ωστόσο τα ΜΜΕ τη Αυστραλίας βάζοντας σε εισαγωγικά τα λόγια του δικηγόρου, αναφέρουν ότι είπε ενώπιον του δικαστή: «Καταλαβαίνω ότι είναι στην Ευρώπη σε διαδικασία επιστροφής πίσω στην Αυστραλία (…) Εγω καταλαβαίνω ότι ήταν στην Ελλάδα, δεν ξέρω ομως πυ είναι τώρα. Νομίζω ότι μετακινείται σε άλλες χώρες για να μπορέσει να πετύχει την επιστροφή του εδώ».

Ο δικηγόρος του Πάπας φέρεται ακόμα να είπε: «Μου έστειλε ένα screenshot της κράτησής του, του εισιτηρίου της πτ΄βησεις του. Είπε ότι θα πετάξει με Japan Airways από το Ντουμπάι στο Σίδνεϊ επιστέφοντας το Σάββατο. Η αρχική πόλη της αναχώρησης που αναφέρεται σε αυτό είναι η Αθήνα». Όταν ωστόσο ο δικηγόρος ρωτήθηκε από τον δικαστή για τους αριθμούς πτήσεις και τις ώρες αυτών, ο Πανέτα είπε ότι στο screenshot που έχει στα χέρια του δεν υπάρχουν αυτές οι πληροφορίες.

Μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας προσπάθησαν να δουν διαδικτυακά αν πράγματι υπάρχει πτήση της Japan Airlines προς το Σίδνεϊ το Σάββατο, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν. Στην συνέχεια επικοινώνησαν και με την εταιρεία, αλλά και πάλι δεν φαίνεται να υπάρχει προγραμματισμένη πτήση από την Αθήνα για το Ντουμπαι και στη συνέχεια για το Σίδνεϊ. «Αυτό δημιουργεί αμφιβολίες για το δρομολόγιο του κ. Πάπας», επισημαίνουν τα αυστραλέζικα ΜΜΕ.

Στην ίδια ακρόαση ο δικαστής Μάικλ Λι παρατήσησε ότι υπήρχαν «περίεργες πτυχές» στους ισχυρισμούς του δικηγόρου Πανέτα και τόνισε με έμφαση ότι ο Μπιλ Πάπας έχει ήδη χάσει αρκετές δικαστικές προθεσμίες. Μάλιστα, αρνούμενος το αίτημα για αναβολή στην συζήτηση της Παρασκευης, υποστήριξε ότι εφόσον το επιθυμεί ο κ. Πάπας μπορεί να συμμετάσχει στην διαδικασία με ηλεκτρονικό τρόπο ώστε να καταθέσει τα υπερασπιστικά του επιχειρήματα ή εναλλακτικά να υπάρξει ραντεβού για να ληφθεί μια κατάθεση σε σχέση με το αίτηα πτώχευσης.

Επισης ο δικαστής Λι διέταξε τους εκπροσώπους της Forum Finance του Μπιλ Πάπας να αποφύγουν την καταστροφή ή αλλοίωση εγγράφων που ενδεχομένως υπάρχουν στους υπολογιστές της εταιρείες και ίσως να έχουν σχέση με την υπόθεση. Με αυτό το επιχείρημα προσήλθε η τράπεζα Westpac ζητώντας την επίσκευση των διαδικασιών.

Μεγάλο ενδιαφέρον προκαλεί επίσης ότι άγνωστη παραμένει η ακριβής τοποθεσία όπου βρίσκεται ο Μπιλ Πάπας. Ο δικαστής ρώτησε σχετικά τον δικηγορο του αλλά εκείνος δεν αποκάλυψε το ακριβές μέρος, λέγοντας μάλιστα ότι δεν του το είπε ο ίδις ο Πάπας. «Επί του παρόντος, ο δικηγόρος καταλαβαίνει ότι ο κ. Παπάς έχει την πρόθεση να επιστρέψει και αυτή η πρόθεση έχει επιβεβαιωθεί από κάποιον που περιγράφεται ως η κοπέλα του. Αλλά έχουμε μείνει επί του παρόντος στη θέση ότι ο κ. Πάπας βρίσκεται κάπου στην Ευρώπη, αλλά αρνείται να πει ακόμη και στον δικηγόρο του τη θέση του», σχολίασε κάπως δηκτικά μάλλον ο δικαστής, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ΜΜΕ της Αυστραλίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Westpac στα έγγραφά της εχει δηλώσει ότι έχασε εντελώς ξαφνικά τα ίχνη του Μπιλ Πάπας από τα μέσα Ιουνίου ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη έρευνα σε βάρος της εταιρείας του και είχε κληθεί για εξηγήσεις στο πλαίσιο εσωτερικής καταρχήν έρευνας, η οποία ωστόσο παίρνει διαστάσεις δικαστικού (και όχι μόνο) θρίλερ μετά την δημοσιοποίησή της. Μάλιστα, ο δικηγόρος της Westpac Τζέρεμι Τζιλ θα παρουσιάσει στο δικαστήριο 96 με 97 έγγραφα που εμφανώς δείχνουν να είναι ψευδή ή πλαστογραφημένα, αφού λείπουν οι σωστές υπογραφές, λείπουν οι υπογραφές αλλά και οι πληρωμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου