ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΑΠΌ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Αγγλικά στα νηπιαγωγεία από Σεπτέμβριο - Πώς θα γίνεται το μάθημα

Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, βιωματικού χαρακτήρα, τα αγγλικά μπαίνουν από τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινά τον Σεπτέμβριο σε όλα τα νηπιαγωγεία της χώρας! Αυτό προβλέπει απόφαση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Τις ώρες που θα γίνονται οι δραστηριότητες στα αγγλικά, οι νηπιαγωγοί θα παραμένουν στην τάξη και θα έχουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία, με βάση τις ανάγκες και την οργάνωση των δραστηριοτήτων, όπως συναποφασίζονται με τον καθηγητή των αγγλικών.

Με την ίδια απόφαση, επίσης, προβλέπεται «επιμόρφωση των αρμόδιων Συμβούλων Εκπαιδευτικού Έργου αγγλικής και νηπιαγωγών, καθώς και των εκπαιδευτικών αγγλικής γλώσσας και των νηπιαγωγών, προκειμένου να κατανοήσουν τις εκπαιδευτικές παραμέτρους και τη σημασία της εισαγωγής των αγγλικών στο Νηπιαγωγείο, να αντιληφθούν τα βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας και της λειτουργίας του, να αναπτύξουν κατάλληλη μεθοδολογία και να καλλιεργήσουν συνεργατική κουλτούρα για το σχεδιασμό και υλοποίηση δραστηριοτήτων, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση θετικής στάσης απέναντι στην πολυγλωσσία και τη διαπολιτισμική προσέγγιση και αξιοποιώντας ψηφιακά και άλλα εργαλεία για τη μεταξύ τους συνεργασία.

Πηγή : Athensmagazine

Στέλιος Αρσενίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου