Ορεστιάδα: Δήμαρχος & φορείς ζητούν το κλείσιμο του τελωνείου Καστανέων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Με κύριο θέμα το άνοιγμα του Τελωνείου Καστανέων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Ορεστιάδας Μαυρίδη Βασίλη με την Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας κα Μυλωνά Φιλιώ και κ. Λελιόπουλo Δημήτρη και τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Βιοτεχνών και Βιομηχάνων Βορείου Έβρου κ.κ. Δημητριάδη Βασίλη και Πεντίδη Βλάση.

Στη σύσκεψη συμφώνησαν ότι είναι λανθασμένη η απόφαση της Κυβέρνησης στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, τόσο για υγειονομικούς όσο και για οικονομικούς λόγους και ζητούν από την Κυβέρνηση:

1. Ανάκληση της απόφασης του ανοίγματος του τελωνείου Καστανεών.
2. Μείωση της φορολογικής ατέλειας αγοράς καταναλωτικών προϊόντων.
3. Στήριξη της τοπικής οικονομίας με φοροελαφρύνσεις και σταθερά οικονομικά κίνητρα.

“Η διασυνοριακότητα πρέπει να γίνει στην πράξη συγκριτικό πλεονέκτημα και όχι να παραμείνει μειονέκτημα όπως είναι έως τώρα. Είμαστε υπέρ της εξωστρέφειας αλλά με την εξασφάλιση ενός υγειούς ανταγωνιστικού περιβάλλοντος” αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ενώ παράλληλα καλούν όλους του θεσμικούς εκπροσώπους και φορείς της περιοχής για συστράτευση σε αυτόν τον αγώνα.

Μαυρίδης: Οι Βουλευτές να ενεργήσουν ώστε να ξανακλείσουν οι Καστανιές και να θωρακίσουν οικονομικά την περιοχή μας.

Να θωρακιστεί οικονομικά το βόρειο τμήμα του Έβρου, ζητά πρώτιστα ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης. Κατά την άποψή του, που εκφράστηκε και σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό “STΑTUS942”,  τόνισε ότι “πρέπει να παραμείνουμε εξωστρεφείς αλλά προς το παρόν, η αυθαίρετη απόφαση για την ξαφνική επαναλειτουργία του Τελωνείου των Καστανεών, πρέπει να διορθωθεί. Οι Βουλευτές να εξηγήσουν στην Κυβέρνηση τους λόγους που πρέπει το Τελωνείο να ξανακλείσει”, είπε ο Δήμαρχος και ανέφερε ότι ήδη ο Βουλευτής Αναστάσιος Δημοσχάκης εργάζεται προς την κατεύθυνση αυτή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου