Απατεώνας ή...."σωτήρας"; . Γιαπωνέζικη τράπεζα στέλνει τον... ¨άφαντο" Μπιλ Πάπας στα δικαστήρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ψηλά παραμένει το θέμα στα ΜΜΕ της Αυστραλίας, μούγκα στη στρούγκα η διοίκηση του ΑΟΞ και η Σοφία Ψωμά!

Ντόμινο εξελίξεων προκαλείται μετά την αποκάλυψη της φερόμενης απάτης από το Forum Finance της τράπεζας της Αυστραλίας Westpac με την παρουσίαση ψευδών τιμολογίων και εγγράφων για χρηματοδότηση, καθώς φαίνεται ότι υπάρχουν και άλλες καταγγελίες και από άλλες τράπεζες.

Ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης Βασίλης Παπαδημητρίου, γνωστότερος ως Μπιλ Πάπας (σ.σ. Μπίλ ...άφαντος κατά τον Πάνο Παπαδόπουλο εδώ και μήνες), εμφανίζεται ως εναγόμενος σε αξίωση που υπέβαλε η SMBC Leasing and Finance στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, ζητώντας του να διορίσει εκκαθαριστή στο Forum Enviro, μέρος του ομίλου εταιρειών Forum.

Την ίδια στιγμή η γιαπωνέζικη τράπεζα Sumitomo Mitsui Banking of Japan είναι η τελευταία τράπεζα που παραπέμπει τον Πάπας στο δικαστήριο, αναφέρει στον ιστότοπό της η Australian Financial Review.

Η Westpac έχει υποστηρίξει ενώπιον των δικαστικών αρχών ότι η συνολική έκθεση θα μπορούσε να φτάσει τα 285 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η γαλλική τράπεζα Societe Generale είπε ότι η δική της έκθεση από την περίπτωση της Forum Finance ήταν περίπου 9 εκατομμύρια δολάρια.

Πλέον προστίθενται και άλλες αξιώσεις από άλλες τράπεζες. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αυστραλίας, αυτή από τον γιαπωνέζικο τραπεζικό όμιλο αγγίζει τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Τα ΜΜΕ της Αυστραλίας αναφέρουν ότι έχουν χαθεί τουλάχιστον 30 θέσεις εργασίας, καθώς οι διαχειριστές που διορίστηκαν στον Όμιλο Εταιρειών του Μπιλ Πάπας έκλεισαν μία επιχείρηση και εξετάζουν τη βιωσιμότητα δύο άλλων.

Ο Μακέι Γκουντγουιν επιβεβαίωσε ότι ο Πάπας είχε διορίσει την εταιρεία ως εθελοντικό διαχειριστή για τις εταιρείες του στις 8 Ιουλίου. Κατά τη στιγμή του ραντεβού, η εταιρεία του Πάπας απασχολούσε 200 άτομα, αναφέρεται στα ρεπορτάζ.

Προστίθεται ότι την Παρασκευή, ο δικαστής του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου Μάικλ Λι δέχτηκε αίτηση της Westpac για διορισμό προσωρινού εκκαθαριστή. Η επιλογή της Westpac ήταν η εταιρεία McGrathNicol και ενώ στο δικαστήριο η Forum Finance είχε προτείνει τον διορισμό της KordaMentha.


*Με πληροφορίες απο το Thrakisport.   

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου