Τι σας προσφέρει το νερό με λεμόνι

Δεν υπάρχουν σχόλια

Με περίπου 18,6 mg βιταμίνης C, δηλαδή το ¼ της ημερήσιας απαίτησης ενός ενήλικα, το λεμόνι αποτελεί ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία των κυττάρων από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών. Επιπλέον, είναι ευεργετικό στην πρόληψη του κοινού κρυολογήματος και στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου και χαμηλής αρτηριακής πίεσης. Ακόμη, έχει αναφερθεί ότι το λεμόνι είναι χρήσιμο στη θεραπεία ήπιων έως μέτριων περιπτώσεων COVID-19.

Κι αν όλα αυτά τα γνωρίζατε ήδη, θα εκπλαγείτε από τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει για το σώμα σας ένα ποτήρι με χυμό λεμόνι την ημέρα.

Σταθεροποιεί την όρεξή σας

Το νερό με λεμόνι βοηθά στη διαχείριση των αιχμών της πείνας λόγω των διαλυτών ινών που ισορροπούν το σάκχαρο στο αίμα, πηκτίνη. Βοηθά επίσης στη διατήρηση του ελέγχου της χοληστερόλης μαζί με το σάκχαρο του αίματος και βοηθά στην υγεία του εντέρου και στη διαχείριση του βάρους. Ένα ποτήρι ζεστό νερό λεμονιού μετά τα γεύματα θα βοηθήσει να περιορίσει την επιθυμία για κάτι γλυκό και επίσης να βοηθήσει στην καλύτερη πέψη των τροφίμων.

Βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος

Η βιταμίνη C από τα λεμόνια βοηθά στη διατήρηση της υγείας του δέρματος αντιμετωπίζοντας τις ρυτίδες, την ξηρότητα, τη γήρανση και τον ήλιο. Η βιταμίνη C παίζει επίσης ουσιαστικό ρόλο στη σύνθεση του κολλαγόνου, το οποίο βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας του δέρματος, καθώς επίσης βοηθά στην επούλωση κοψίματος και γρατσουνιών. Όλοι γνωρίζουμε πώς το νερό είναι το κλειδί για ένα υγιές, ενυδατωμένο, λαμπερό και υγιές δέρμα, αλλά η προσθήκη λίγο λεμονιού στο νερό θα αυξήσει τα οφέλη!

Βοηθά στην πέψη και διευκολύνει το φούσκωμα

Το νερό με λεμόνι μπορεί επίσης να διαδραματίσει καθαρτικό ρόλο όταν λαμβάνεται νωρίς το πρωί. Βοηθά να ξυπνήσει το πεπτικό σύστημα ξεκινώντας το λόγω της όξινης φύσης του, το οποίο βοηθά περαιτέρω στην εύκολη πέψη των τροφίμων και αποτρέπει τη συσσώρευση τοξινών. Βοηθάει επίσης στην απομάκρυνση του συστήματός μας με τη σωστή διάσπαση του φαγητού. Παρέχει επαρκείς ποσότητες καλίου, που βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων νατρίου υπό έλεγχο, και επίσης μειώνει το φούσκωμα που προκαλείται από αλάτι.

Διώχνει τις πέτρες από τα νεφρά

Το κιτρικό οξύ στα λεμόνια βοηθά στην πρόληψη των νεφρών. Το κιτρικό σε κιτρικό οξύ βοηθά στη μείωση της οξύτητας των ούρων και μπορεί επίσης να βοηθήσει το σώμα να αντιμετωπίσει μικρές πέτρες στα νεφρά. Η κιτρίνη σε κιτρικό οξύ βοηθά στον αποκλεισμό του σχηματισμού αυτών των λίθων δεσμεύοντας με ασβέστιο, γι’ αυτό ακόμη και οι χρόνιες πέτρες στα νεφρά αντιμετωπίζονται με κιτρικό κάλιο. Ο χυμός δύο λεμονιών την ημέρα αναμεμειγμένος με νερό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου πέτρες στα νεφρά.

Τι περιμένετε, λοιπόν; Βάλτε στην καθημερινή σας διατροφή ένα ποτήρι νερό με λεμόνι και απολαύστε τις ευεργετικές του ιδιότητες!

Πηγή: imommy.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου