Καβάλα: Συνεχίζουν τις αντιδράσεις οι γονείς των μαθητών του σχολικού συγκροτήματος Κρηνίδων -Τι κάνουν Δήμαρχος-βουλευτές

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των γονέων των μαθητών του σχολικού συγκροτήματος των Κρηνίδων για την κατάσταση που βρίσκεται το κτίριο.Παραθέτουμε για πολλοστή φορά τα κτιριακά προβλήματα που υπάρχουν στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Κρηνίδων του οποίου το μαθητικό δυναμικό ανέρχεται σε 323 μαθητές ρωτώντας τους αρμόδμιους, πότε επιτέλους θα λυθούν τα συγκεκριμένα προβλήματα για τα οποία σιωπούν δυστυχώς και όλοι οι αρμόδιοι;!

1.Ανάγκη άμεσης επισκευής των διαζωμάτων του σχολικού κτηρίου και του γυμναστηρίου περιμετρικά διότι έχουν φουσκώσει τα επιχρίσματα και πέφτουν μεγάλα κομμάτια στην αυλή θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών.2.Ανάγκη άμεσης επισκευής της οροφής στον δεύτερο όροφο όπου υπάρχουν τρεις αίθουσες του γυμνασίου (στάζουν νερά και πέφτουν σοβάδες) όπως επίσης και δυο λυόμενων αιθουσών στην αυλή.

3.Αλλαγή όλων των εξωτερικών κουφωμάτων διότι δεν ασφαλίζουν και κατά την διάρκεια των νυχτερινών ωρών οι μαθητές και εξωσχολικοί κυκλοφορούν μέσα στο σχολείο αποφεύγοντας τεχνηέντως τον συναγερμό.

4.Επίσης από τα κουφώματα εισέρχεται νερό σε μεγάλες ποσότητες μέσα στο σχολείο και καθιστούν το δάπεδο ολισθηρό και επικίνδυνο για μαθητές και καθηγητές.

5.Οι τουαλέτες βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και χρειάζονται άμεση συντήρηση και ίσως και αντικατάσταση κάποιων μερών τους.

6.Το λεβητοστάσιο των λυόμενων είναι μια πρόχειρη και παλιά κατασκευή που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια ΚΑΙ των περιοίκων του σχολείου.

7.Τα φωτιστικά μέσα στις αίθουσες είναι επισφαλή γιατί δεν έχουν προστατευτικά καλύμματα και συχνά οι λαμπτήρες πέφτουν.

8.Αντικατάσταση θυρών σε κάποιες αίθουσες, συμβατές με τις προδιαγραφές που προβλέπονται για τα σχολικά κτήρια.

9.Θυροτηλέφωνα στις δυο εξωτερικές πόρτες ώστε να ανοίγουν από τα γραφεία.

10.Ανάγκη ελαιοχρωματισμού του συνόλου του κτηρίου.

Τα παραπάνω είναι γνωστά από παλαιοτέρα έγγραφα και έχει γίνει έκθεση από μηχανικούς του δήμου για τα περισσότερα.

Πρόσφατα ενημερωθήκαμε πως το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος Περιγιαλίου, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα GR-Energy, έχει συνολικό προϋπολογισμό περίπου 1.300.000 ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 30/12/2024 κάτι το οποίο και επικροτούμε. Δεν μπορούμε όμως να κατανοήσουμε γιατί πρέπει να ξεχωρίζουμε τα παιδιά μας ενώ είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών να φοιτούν σε ένα σχολικό περιβάλλον που θα εξασφαλίζει την υγεία και την ασφάλεια τους και θα καλύπτει τις ανάγκες τους. Όπως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί η Δημοτική Αρχή με τις επιλογές της απαξιώνει τη μαθητική κοινότητα του Γυμνασίου – Λυκείου Κρηνίδων υποβαθμίζοντας έτσι την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου