Το Τουρκικό ΥΠΕΞ απαντά για τα Βαρώσια: «Άκυρη η δήλωση Μπορέλ»

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Η τοποθέτηση του Ζοζέπ Μπορέλ στο θέμα των Βαρωσίων προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Τουρκίας. Η Άγκυρα επιτέθηκε κατά του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ κατηγορώντας τον πως «δεν μπορεί να διαδραματίσει θετικό ρόλο στο Κυπριακό».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

«Η δήλωση του Αντιπροέδρου και Ύπατου Εκπροσώπου της Επιτροπής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, μετά την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου είναι μια νέα απόδειξη του πόσο αποκομμένη είναι η Ε.Ε. από την αλήθεια, σχετικά με την Κύπρο.

Αυτή η δήλωση, η οποία είναι άκυρη για εμάς, έγινε αποκλειστικά για χάρη της αλληλεγγύης της Ε.Ε. και δεν είναι τίποτα παραπάνω από εκπροσώπηση και υποστήριξη της Κύπρου και της Ελλάδας, οι οποίες χρησιμοποιούν κακόβουλα το δικαίωμα του βέτο εντός της ΕΕ. Με αυτή τη στάση της ΕΕ, η ΕΕ δεν μπορεί να διαδραματίσει θετικό ρόλο στην επίλυση του Κυπριακού.

Υποστηρίζουμε πλήρως τις αποφάσεις που έλαβαν οι αρχές της «τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» για τα Βαρώσια. Αυτές οι αποφάσεις αποσκοπούν στην προστασία των δικαιωμάτων των κατόχων περιουσιών στα Βαρώσια.

Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος Ερντογάν αυτές οι αποφάσεις δε θα προκαλέσουν νέα προβλήματα, αλλά θα εξαλείψουν τα παλαιότερα.

Με αυτή την ευκαιρία καλούμε την Ε.Ε να αντιληφθεί την πραγματικότητα στο νησί και να τερματίσει την πολιτική της, που αγνοεί τους Τουρκοκύπριους και τα κατοχυρωμένα δικαιώματά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου