Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 12,8 μονάδων για τη ΝΔ -Δυσαρεστημένο το 73% από την αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Στο 12,8% κινείται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση της Alco, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί άνετο προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην εμπιστοσύνη των πολιτών, ενώ και η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει να ικανοποιεί στους περισσότερους τομείς, εν συγκρίσει με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόθεση ψήφου

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων από τη δημοσκόπηση της Alco για το Open προκύπτει ότι η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 36,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,1% (έναντι 24% στην προηγούμενη μέτρηση), το ΚΙΝΑΛ 7% (έναντι 6,8%), το ΚΚΕ σταθερό στο 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,6% και η ΜέΡΑ25 3,6%.

Στο ερώτημα ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί τη μεγάλη διαφορά του από τον Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας 40%, έναντι 22% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια έρευνα, το 31% των ερωτηθέντων έχει καλύτερη γνώμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη από εκείνη που είχε στις εκλογές για εκείνον. Το 37% έχει την ίδια και το 30% χειρότερη. Για τον Αλέξη Τσίπρα, μόλις το 10% έχει καλύτερη γνώμη, έναντι 52% που έχει την ίδια και 33% που έχει χειρότερη.

Η κυβέρνηση ΝΔ έχει καλύτερη εικόνα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Εξωτερική Πολιτική (44%), στην Οικονομία (40%), στην Υγεία (37%), στο Μεταναστευτικό (35%), στην Παιδεία (34%), στην προστασία του περιβάλλοντος (30%). Χειρότερη εικόνα από την κυβέρνηση Τσίπρα έχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα Εργασιακά (46%) και στην εγκληματικότητα (39%).

Το 41% είναι αρκετά έως πολύ ικανοποιημένο από την κυβέρνηση δύο χρόνια μετά τις εκλογές, έναντι 56% που απαντά λίγο ή καθόλου.

Συντριπτικό είναι το ποσοστό που δεν είναι ικανοποιημένο από την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ (λίγο έως καθόλου απαντά το 73%), έναντι 22% που δηλώνει από αρκετά έως πολύ.

Τέλος, οι ερωτηθέντες στη μεγάλη τους πλειοψηφία (54%) πιστεύουν ότι οι απαγορεύσεις για όσους δεν είναι εμβολιασμένοι είναι απαραίτητες για την προστασία της δημόσιας υγείας, έναντι 39% που πιστεύουν ότι συνιστούν αδικαιολόγητο διχασμό της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου