Στο 80% η κίνηση σε Θάσο και Σαμοθράκη – Τι δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


«Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τον τουρισμό για το φετινό καλοκαίρι όσο αφορά τα δύο νησιά της ΑΜΘ -τη Θάσο και τη Σαμοθράκη- και την παράκτια ζώνη, καθώς η κίνηση αγγίζει περίπου το 80%» δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αθ. Τσώνης, τονίζοντας πως «υπάρχει μια καλή ροή η οποία εάν συνεχιστεί έτσι και μέχρι τέλος του καλοκαιριού θα είναι μια βιώσιμη χρονιά καλύτερη από την περσινή η οποία θα μας δώσει σιγά –σιγά το έναυσμα για την επιστροφή στην κανονικότητα».

Ο ίδιος ωστόσο εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα μεταβάλλονται κάθε στιγμή.

Ο κ. Τσώνης ανέφερε ότι τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα ξενοδοχεία, όχι μόνο φέτος αλλά από πέρυσι, και αυτό το κομμάτι -όπως είπε- εξαργυρώνουμε τη φετινή χρονιά και κεφαλαιοποιούμε ότι οι ξενοδόχοι “έβαλαν πλάτη” πέρυσι και εκπαιδεύτηκαν στα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ σημαντικό είναι το ποσοστό των ανθρώπων που εμβολιάστηκαν στον τουρισμό.

“Οι επισκέπτες προέρχονται κυρίως από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία καθώς και από την Πολωνία και Λιθουανία κυρίως για το νησί της Θάσου. Αυτό όμως που μας ικανοποιεί περισσότερο φέτος είναι ότι έχουμε μια διαφορά στην ποιότητα των τουριστών στο ποσό που αφήνει ανά κεφαλή εισόδημα ο τουρίστας, δηλαδή πέρα από την ποσότητα, πολύ σημαντική είναι η ποιότητα των τουριστών», κατέληξε ο κ. Τσώνης.

Πηγή:ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου