Την 6η θέση στον διαγωνισμό Formula Student Netherlands, στην κατηγορία CV οχημάτων κατέκτησε η Democritus Racing Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


H Democritus Racing Team κατέκτησε την 6η θέση στον διαγωνισμό Formula Student Netherlands, στην κατηγορία CV οχημάτων (combustion vehicle), που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου, στην πίστα TT Circuit Assen! Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 27 ομάδες πολυτεχνικών σχολών από όλο τον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, η Αργώ, το μονοθέσιο της DRT, κατάφερε να περάσει τον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο, διαδικασία η οποία περιλαμβάνει τη μηχανολογική επιθεώρηση του μονοθεσίου, το ζύγισμα του, τον έλεγχο του ήχου που εκπέμπει ο κινητήρας του, την λειτουργικότητα των συστημάτων ασφαλείας του κ.α.

Στη συνέχεια, η Αργώ αγωνίστηκε επιτέλους στην πίστα. Μέσω τεσσάρων δυναμικών αγωνισμάτων (Autocross, Skidpad, Acceleration και Endurance & Efficiency events), οι κριτές αξιολόγησαν το μονοθέσιο ως προς τις δυνατότητές του, την ταχύτητα και την επιτάχυνση που δύναται να αναπτύξει αλλά και την την αντοχή και ασφάλεια σε συνδυασμό με την αποδοτικότητα του.

  Πετυχαίνοντας ικανοποιητικούς χρόνους και καλές αποδόσεις σε καθένα από τα παραπάνω δυναμικά αγωνίσματα ξεχωριστά καθώς και στα στατικά αγωνίσματα (Cost & Manufacturing, Business Plan Presentation, Engineering Design) τα οποία εξετάζουν την επιλογή της ομάδας σε υλικά, σχεδιαστικές προσεγγίσεις και τη βιωσιμότητα μαζικής παραγωγής του οχήματος, η Αργώ κατάφερε να λάβει την έκτη θέση στη γενική κατάταξη χαρίζοντας μεγάλη χαρά στα μέλη που εργάστηκαν για αυτό το αποτέλεσμα αλλά και όλους όσους μας στήριξαν σε αυτή την προσπάθεια!
 




 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου