Εμβολιασμοί 15-17 ετών: Την επόμενη εβδομάδα ανοίγουν τα ραντεβού

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού για τους εμβολιασμούς των εφήβων ηλικίας 15 έως 17 ετών,
όπως έκανε γνωστό ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε πως θα μπορούν να εμβολιαστούν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί από την 1/1/2006 και μετά, με γονική συναίνεση, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Μάλιστα, η πλατφόρμα για τα ραντεβού θα τεθεί σε λειτουργία από την Τετάρτη 13 Ιουλίου.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον εμβολιασμό, η Μαρία Θεοδωρίδου ανακοίνωσε πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε τον εθελοντικό εμβολιασμό εφήβων 15 έως 17 ετών, με εμβόλια mRNA.

Εμβολιασμοί 15-17 ετών: Τι είπε η Θεοδωρίδου για τη μετάλλαξη Delta και τα παιδιά

Το καλοκαίρι επισκιάζεται από την απειλητική μετάλλαξη Delta, που φέρνει αλλαγή των δεδομένων, ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Ως προς την βαρύτητα της νόσου, είναι ακόμα νωρίς να πούμε αν είναι ήπια ή όχι. Το σίγουρο είναι ότι είναι πιο μεταδοτική, δήλωσε.

Σχετικά με την προστασία από την μετάλλαξη Delta, τόνισε ότι και τα 4 διαθέσιμα εμβόλια είναι αποτελεσματικά σε υψηλό ποσοστό. Η προστασία με μία δόση είναι μόνο 33% και άρα είναι σημαντικό να γίνουν και οι δύο δόσεις είπε η κ. Θεοδωρίδου, τονίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να τηρούνται και τα μέτρα προστασίας.

Ο πληθυσμός που παραμένει ανεμβολίαστος, είναι άτομα κάτω των 18 ετών. Τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν μικρό, αλλά υπαρκτό κίνδυνο νόσησης.

Η κ. Θεοδωρίδου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα υποκείμενα νοσήματα στα παιδιά, λέγοντας ότι ο εμβολιασμός θα πρόσφερε προστασία στα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα. Με τον εμβολιασμό των εφήβων, είπε, υπάρχει και η προστασία μεγαλύτερης ηλικίας, που για κάποιο λόγο δεν εμβολιάστηκαν. Τα εμβόλια που θα χρησιμοποιηθούν, είναι τα mRNA.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου