ΥΠΕΞ Τουρκίας: Χωρίς νόημα και αξία η Κοινή Διακήρυξη ΜED-7

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Την αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η Κοινή Δήλωση που δημοσιεύτηκε στο τέλος της Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών του MED-7, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου να κατηγορεί τα μέλη του ότι υποστηρίζουν μαξιμαλιστικές απαιτήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου σε κυπριακό και Αν. Μεσόγειο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, “δεν έχει κανένα νόημα και αξία η Κοινή Διακήρυξη που δημοσιεύτηκε στο τέλος της συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών των 7 μεσογειακών παράκτιων μελών της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 11 Ιουνίου”.

Και προσθέτει: “Aυτός ο σχηματισμός που υπερασπίζεται τις μαξιμαλιστικές αξιώσεις και πολιτικές του διδύμου Ε/κ- Ελλάδας για το Κυπριακό και την Ανατολική Μεσόγειο δεν μπορεί να συμβάλει στην ειρήνη, τη σταθερότητα και στην ανάπτυξη της συνεργασίας στην περιοχή”.

Συνεχίζοντας αναφέρει ότι “δεν μπορεί να δημιουργηθεί ένα πραγματικό περιβάλλον συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία και την τδβκ”. Με την ευκαιρία αυτή, καταλήγει, “θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά την πρόταση του Προέδρου μας για μία περιφερειακή διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου