Αυξάνουν την πίεση οι Τούρκοι στον Έβρο – Με drones και περιπολίες μέσα στο ποτάμι «απαντούν» οι συνοριοφύλακες

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Η αύξηση των μεταναστευτικών ροών, παρατηρείται ιδιαίτερα από τον κεντρικό και τον βόρειο Έβρο, στα σημεία κυρίως που δεν υπάρχει ο φράχτης

Νέες πιέσεις ασκεί το καθεστώς Ερντογάν στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες από τον Έβρο, ωθώντας εκατοντάδες μετανάστες στην παραποτάμια περιοχή από την πλευρά της Τουρκίας, αναζητώντας την κατάλληλη ευκαιρία για να περάσουν από το ποτάμι στην Ελλάδα.


Οι Έλληνες συνοριοφύλακες παρατηρούν το τελευταίο διάστημα, κατακόρυφη αύξηση σε μεγάλες ομάδες μεταναστών που φαίνεται πως τα κυκλώματα και το καθεστώς του Ερντογάν, τους ωθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αναζητώντας την κατάλληλη στιγμή να περάσουν στην Ελλάδα.

Μετά από μια μικρή περίοδο τον τελευταίο μήνα, σχετικής ηρεμίας, φαίνεται πως οι Τούρκοι ξαναθέτουν σε εγρήγορση τις ελληνικές δυνάμεις στον Έβρο. Η αύξηση των μεταναστευτικών ροών, παρατηρείται ιδιαίτερα από τον κεντρικό και τον βόρειο Έβρο, στα σημεία κυρίως που δεν υπάρχει ο φράχτης.

 
Οι ελληνικές δυνάμεις και οι συνοριοφύλακες συνεχίζουν να βρίσκονται στο ποτάμι και να ακολουθούν κάθε κίνηση των διακινητών ώστε να μην τολμήσουν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος. Παρόλο που οι Τούρκοι βλέπουν ότι οι Έλληνες συνοριοφύλακες έχουν εντείνει τις περιπολίες τους, συνεχίζουν να μεταφέρουν μετανάστες σε μεγάλες ομάδες από την τουρκική πλευρά στην παραποτάμια περιοχή τους, αναζητώντας την κατάλληλη στιγμή να ρίξουν βάρκα και να τους περάσουν στην Ελλάδα.

Οι ελληνικές δυνάμεις έχουν επιστρατεύσει κάθε τεχνολογικό μέσο και εξοπλισμό ώστε να αποτρέψουν κάθε κίνηση των μεταναστών και των κυκλωμάτων. Από ηχητικά μηνύματα και σειρήνες μέχρι και drones ώστε να καταστήσουν σαφές πως η περιοχή ελέγχεται και υπάρχει παρουσία της συνοριοφυλακής απέναντί τους. Ήδη ξεκίνησαν και οι πλωτές περιπολίες εντός του ποταμού Έβρου από την Ελληνική Αστυνομία σε σημεία με αυξημένη κίνηση από τους διακινητές και έχουν καταφέρει την σύλληψη πολλών διακινητών εντός τους ποταμού.

Αυτή η αύξηση της πίεσης, αντικατοπτρίζεται και στην μεγάλη αύξηση των συλλήψεων τις τελευταίες ημέρες διακινητών εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίοι μεταφέρονται και κινούνται στην περιοχή της Θράκης προκειμένου να «φορτώσουν» και να κάνουν «κούρσες» προς το εσωτερικό της χώρας. Από τον Έβρο έως και την Θεσσαλονίκη, η συνοριοφυλακή πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο αποτρέποντας μεγάλο αριθμό διακινητών να κινηθούν ανεξέλεγκτα. Παρ’ όλα αυτά, διακινητές καταφέρνουν και «συμμαζεύουν» με τα οχήματα όσες ομάδες μεταναστών καταφέρνουν και περνάνε στην Ελλάδα.

Ασφαλείς πληροφορίες του «L&O» αναφέρουν πως η Ελληνική Αστυνομία, θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τα μέτρα ώστε να μην επιτρέψει καμία ενέργεια μαζικής εισόδου από το ποτάμι όσο και αν πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση οι τούρκοι. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν συλλήψεις δημοσιογράφων που όπως υποστήριξαν , «αναζητούσαν για ρεπορτάζ μεγάλες ομάδες μεταναστών που θα πέρναγαν τα σύνορα».

tezaris@lawandorder.gr
Μιχάλης Τεζάρης

    O Μιχάλης Τεζάρης είναι δημοσιογράφος με μακρά εμπειρία στο ρεπορτάζ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου