Δένδιας – Τσαβούσογλου άνοιξαν τον τουριστικό δρόμο Ελλάδας – Τουρκίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Την επαναφορά των τουριστικών ελληνοτουρκικών σχέσεων στην κανονικότητα ανακοίνωσαν εμμέσως πλην σαφώς οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας στις δηλώσεις που έκαναν μετά το πέρας της συνάντησής τους στην Αθήνα.
«Συμφωνήσαμε την αμοιβαία αναγνώριση των εμβολιασμών που γίνονται με διαφορετικά εμβόλια» είπαν μεταξύ άλλων οι κ.κ. Δένδιας και Τσαβούσογλου, ενώ τόνισαν και ότι «υπάρχει πολιτική βούληση από την Τουρκία και είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε πολιτική βούληση από την πλευρά της Ελλάδας».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την αναγνώριση των εμβολίων αυτό σημαίνει πρακτικά ότι θα επανεκκινήσουν οι τουριστικές ανταλλαγές των δύο χώρων ή με άλλα λόγια θα ανοίξουν τα σύνορα. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, αυτή η εξέλιξη -η οποία δεν έχει προσδιοριστεί χρονικά επακριβώς- είναι δίκοπο μαχαίρι, ειδικά για την περιοχή του Έβρου. Κι αυτό γιατί το άνοιγμα των συνόρων αφ’ ενός θα φέρει στην περιοχή «χρήσιμους» Τούρκους τουρίστες, αλλά από την άλλη θα στερήσει εισόδημα από την τοπική αγορά καθώς είναι γνωστό τοις πάσι ότι πολλοί Εβρίτες επιλέγουν την αγορά των κοντινών πόλεων της γείτονος για τα ψώνια τους.

Πάντως, στα τελωνεία του Έβρου δεν έχει ακόμη κοινοποιηθεί επίσημο έγγραφο που να ορίζει ημερομηνία επαναλειτουργίας αναφορικά με την τουριστική κίνηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου