Απελπιστική η κατάσταση στο Νοσοκομείο Ξάνθης – Εκατοντάδες χειρουργεία σε αναμονή

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Κέντρο υγείας θυμίζει πλέον το Νοσοκομείο της Ξάνθης καθώς τα χρόνια και δυσεπίλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζει, όπως οι ελλείψεις σε προσωπικό, είναι τεράστια.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για τη στελέχωση του νοσοκομείου, αφού έχει γίνει σχετική προκήρυξη σχεδόν από τις αρχές του 2020, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Το τελευταίο διάστημα συνεχώς αναβάλλονται χειρουργεία, κλείνουν κλινικές, και το νοσοκομείο τείνει να υποβαθμιστεί σε κέντρο υγείας.

3 χρόνια αναμονή για χειρουργείο
“Τα χειρουργεία που καθυστερούν είναι άπειρα. Υπάρχουν μερικές εκατοντάδες χειρουργεία που περιμένουν στη σειρά μόνο για τη χειρουργική κλινική. Ένα χειρουργείο μπορεί να καθυστερεί ακόμα και τρία χρόνια. Η δουλειά βγαίνει με μεγάλες δυσκολίες με την υπερπροσπάθεια των γιατρών. Τα έχουμε μεταφέρει στους τοπικούς φορείς όλα αυτά. Μας είπαν ότι θα το δουν, αλλά στην πράξη δεν έγινε τίποτα. Εάν δε γίνει ενίσχυση του νοσοκομείου δε θα μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του”, σημείωσε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ξάνθης, κ. Γιώργος Γεωργίου, μιλώντας στην Κοινωνία Ωρα MEGA

“Το νοσοκομείο μας έχει χρόνια προβλήματα που οξύνθηκαν ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο. Βρισκόμαστε σε μια περιοχή όπου τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο είναι σε άλλες περιοχές που έχουν κοντά τους άλλα νοσοκομεία. Η επίπτωση που έχει η έκπτωση του νοσοκομείου σε κέντρο υγείας επιφέρει ευρύτερα προβλήματα”, είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, κ. Αναστάσιος Καραδέδος.

Χωρίς ΜΕΘ το Νοσοκομείο
“Τα προβλήματα του νοσοκομείου Ξάνθης είναι χρόνια και δυσεπίλυτα. Υπάρχει ανακοίνωση της ένωσης γιατρών από το 2016 που επισημαίνουμε ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού και ότι το σύστημα υγείας στην Ξάνθη καταρρέει. Δε γίνονται χειρουργεία. Η ΜΕΘ μας τώρα έχει κλείσει. Αυτή τη στιγμή έχουμε 3 αναισθησιολόγους και ο ένας παραιτήθηκε, θα φύγει τον άλλο μήνα. Δεν έχουμε ΜΕΘ στην Ξάνθη. Αν χρειαστεί, κάποιος θα διασωληνωθεί και θα πάει στην Αλεξανδρούπολη”, εξήγησε ο κ. Γιώργος Γεωργίου.

Να σημειωθεί ότι για το πρόβλημα με τη κλειστή ΜΕΘ είχε σχολιάσει στο Θρακικό Πρακτορείο Ειδήσεων και ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Δημήτρης Τσαλικάκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου