ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ : Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Κοπεγχάγη: Η καλύτερη πόλη του κόσμου για να ζεις
Γιατί κέρδισε την πρωτιά σε λίστα του Monocle
Ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν μια πόλη βιώσιμη; Σε αυτό το ερώτημα απαντά η λίστα Monocle η οποία όρισε την Κοπεγχάγη ως την καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς.

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που η πρωτεύουσα της Δανίας κατακτά την πρωτιά στην εν λόγω λίστα, η οποία ξεκίνησε να αναζητά και να κατατάσσει τις πόλεις του κόσμου με γνώμονα την ποιότητα ζωής από το 2007. Η Κοπεγχάγη έχει κερδίσει την κορυφή της λίστας τέσσερις φορές. Αλλά από το 2014 έχασε τα πρωτεία, τερματίζοντας άλλοτε στην 4η ή 10ή θέση.

Γιατί η Κοπεγχάγη είναι η καλύτερη πόλη για να ζεις

 
«Η Κοπεγχάγη είναι μία από αυτές τις πόλεις όπου υπάρχει πραγματική φιλοδοξία να προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους», δήλωσε ο αρχισυντάκτης του Monocle, Andrew Tuck και πρόσθεσε: «Οι φιλοδοξίες γύρω από τη δημιουργία ενός καθαρότερου περιβάλλοντος είναι οι καλύτερες στην κατηγορία και η πόλη αποκομίζει τα οφέλη αστικών επενδύσεων, χρόνων».

Σε άρθρο το Monocle εξηγεί ότι η πανδημία ανέδειξε την «κοινωνία-νοοτροπία» της Κοπεγχάγης, εκείνη την «αίσθηση υπερηφάνειας για την κοινωνική συνοχή», η οποία έκανε την πόλη ένα μέρος όπου τα παιδιά μπορούν να τρέχουν ελεύθερα και όπου το λιμάνι είναι τόσο καθαρό που μπορείτε να κολυμπήσετε σε αυτό.

Το άρθρο επαινεί επίσης ένα σύστημα δοκιμών και την εφαρμογή coronapas, που επέτρεψαν σε εστιατόρια και την πολιτιστική ζωή να ανακάμψουν. Μάλιστα, επαινεί την περιοχή του Refsahaleøn, με το νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Κοπεγχάγης, καθώς και πολλά ενδιαφέροντα μέρη για φαγητό.

Πηγή: iefimerida.gr

Στέλιος  Αρσενίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου