Πανελλήνιος διαγωνισμός Φυσικής: Δεύτερος πανελλαδικά ο Κομοτηναίος μαθητής Σπύρος Τερλεμές

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Συνεχίζει να διακρίνεται σε πανελλήνιους διαγωνισμούς φυσικής, ο Κομοτηναίος μαθητής του Σχολείου Άξιον Ξάνθης Σπύρος Τερλεμές. Πιο πρόσφατη διάκρισή του είναι η δεύτερη θέση στον 31ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Λυκείου, που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν περί των 500ων μαθητών Β’ Λυκείου υψηλού επιπέδου.

Μάλιστα, η δεύτερη θέση, του δίνει «εισιτήριο» ώστε να εκπροσωπήσει την χώρα μας και στην Βαλκανική Ολυμπιάδα. Την ομάδα πλαισιώνουν οι τρεις πρώτοι της Β’ Λυκείου κι ο πρώτος της Α’ Λυκείου.

Οι εξετάσεις έγιναν σε δύο φάσεις, η πρώτη εξ αποστάσεως λόγω πανδημίας κι η δεύτερη δια ζώσης, με τον μαθητή να δίνει τα εύσημα στους διοργανωτές, που συνέταξαν «πάρα πολύ ωραία θέματα, μικρά και χωρίς περιττές εκφωνήσεις» και γενικώς έναν «πάρα πολύ οργανωμένο και αδιάβλητο διαγωνισμό», στον οποίο μάλιστα φέτος «το επίπεδο ήταν πολύ πιο απαιτητικό σε σχέση με άλλα χρόνια».

«Η πιο όμορφη Επιστήμη»

Βλέποντας τη μεγάλη εικόνα των πραγμάτων, ο Σπύρος χαρακτήρισε κι αυτό τον διαγωνισμό ως μια «πολύ καλή εμπειρία» στην οποία «συμμετείχαν οι καλύτεροι».

Όσο για την ενασχόλησή του με την Φυσική, δεν κρύβει πως θέλει να ασχοληθεί ακαδημαϊκά με αυτή. Επίσης, μέσα από αυτή την Επιστήμη αποπειράται να βρίσκει απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα του κόσμου. «Για μένα προσωπικά είναι η πιο όμορφη Επιστήμη», δήλωσε χαρακτηριστικά.


 Πηγή:xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου