Ν. Χαρδαλιάς: «Από 1η Ιουλίου παύει να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Κατά τη διάρκεια της σημερινής, καθιερωμένης ενημερώσης για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το τέλος της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως από τις 12 Ιουνίου θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 01:30, ενώ από την 1η Ιουλίου η απαγόρευση θα καταργηθεί εντελώς.

Επίσης, θα επιτρέπεται η μουσική σε εξωτερικούς χώρους εστίασης μόνο για καθήμενους ενώ αν κάποιος παραβιάσει το μέτρο για πρώτη φορά θα υπάρχει πρόστιμο 5000 ευρώ ενώ αν αυτό συμβεί κι άλλη φορά θα υπάρχει αναστολή της λειτουργίας της επιχείρησης.

«Από 1η και πάντα με την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν, η απαγόρευση κυκλοφορίας σταματά να ισχύει» δήλωσε ο υφυπουργος Πολιτικής Προστασίας.

Αναλυτικά, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν:

1.Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων καθώς και των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης των ΑΕΙ.

2.Από το Σάββατο 12 Ιουνίου η κυκλοφορία επεκτείνεται κατά 1 ώρα. Θα ξεκινά, δηλαδή, στη 01.30 μετά τα μεσάνυχτα και θα διαρκεί -όπως και σήμερα- μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ από την 1η Ιουλίου -και πάντα με την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν- το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας σταματά να ισχύει.

3.Από το Σάββατο 12 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες.

4.Επίσης, από το Σάββατο 12 Ιουνίου επανεκκινούν τη λειτουργία τους καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές, και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.

5.Από την ίδια ημερομηνία -δηλαδή το Σάββατο 12 Ιουνίου, 6 το πρωί, αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος από 50% σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων. Σε 70% έως 5.000 θέσεων και 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Εάν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται στα 10.000 άτομα, σε κάθε περίπτωση, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.

6.Επίσης, για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται πλέον η ταυτόχρονη παρουσία 4 πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100τ.μ.

7. Επιπρόσθετα, από την 1η Ιουλίου το όριο για τις υπηρεσίες catering-δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα από 100, που είναι αυτή τη στιγμή.

8.Όσον αφορά τις εμποροπανηγύρεις, αποφασίστηκε η επανέναρξή τους μόνο σε περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%.

ΠΗΓΗ: ERTNEWS.GR

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου