FDA: Ασφαλές το «τσίμπημα» της Pfizer στις ηλικίες 12-15

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Τη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του Covid-19 στις ηλικίες 12-15 ετών
είναι έτοιμος να εγκρίνει ο αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA). Μάλιστα, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα «New York Times», η έγκριση αναμένεται να δοθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η έγκριση θεωρείται αναμενόμενη, καθώς η φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι το εμβόλιο βρέθηκε σε μια κλινική δοκιμή ότι είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και προκάλεσε ισχυρή απόκριση αντισωμάτων σε παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών. Η Ροσέλ Ουαλίνσκι, διευθύντρια των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), δήλωσε νωρίτερα τον Απρίλιο ότι το εμβόλιο ενδέχεται να εγκριθεί για τις ηλικίες αυτές έως τα μέσα Μαΐου.

Σε εφήβους

Εάν δοθεί έγκριση για χρήση σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, η συμβουλευτική επιτροπή εμβολίων του CDC πιθανότατα θα συνεδριάσει την επόμενη ημέρα για να εξετάσει τα δεδομένα κλινικών δοκιμών και να κάνει συστάσεις για τη χρήση του εμβολίου σε εφήβους, πρόσθεσε το δημοσίευμα. Μια πιθανή έγκριση του εμβολίου θα ενισχύσει την εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού της χώρας και θα βοηθήσει να μετριάσει τους φόβους των γονέων που θέλουν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από τον Covid-19. Η Pfizer και η Moderna έχουν, επίσης, αρχίσει κλινικές δοκιμές σε παιδιά ακόμη μικρότερων ηλικιών, από 6 μηνών έως 11 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου