Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Λιμενικού Ταμείου προς την Ε.Τ.Α.Δ., για το «λουκέτο» στο τουριστικό Αβδήρων

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Με θλίψη πληροφορηθήκαμε το κλείσιμο της επιχείρησης εστίασης του Τουριστικού Ακινήτου στο αλιευτικό καταφύγιο Αβδήρων, καθώς μετά την λήξη της σύμβασης δεν προχωρήσατε σε παράταση, ανανέωση ή δημοπράτηση του.

Η θέση του στο αλιευτικό καταφύγιο Αβδήρων, αλλά και η άμεση γειτνίαση του με τον σημαντικό Αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων και του βυζαντινού Πολύστυλου, μετέτρεψαν το παραπάνω ακίνητο, σε σημείο αναφοράς κατά τα τελευταία έτη, όταν και κατέστη δυνατή η λειτουργία της επιχείρησης.

Το κλείσιμο της, οδηγεί στην ερημοποίηση του αλιευτικού καταφυγίου, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι η μοναδική σε λειτουργία επιχείρηση στην περιοχή.
  Η παραπάνω σας πράξη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προσπάθειες των τοπικών φορέων για την αναβάθμιση της περιοχής αλλά και με την ίδια την πραγματικότητα, με την κατά γενική ομολογία αυξητική τάση στα νούμερα των επισκεπτών.

Σε μια περίοδο ζωτικής σημασίας για την επανέναρξη των επαγγελματικών και μη δραστηριοτήτων, δεν υπάρχει ούτε η πολυτέλεια του χρόνου και φυσικά σε καμία περίπτωση η επιλογή της σιωπηλής αποδοχής όσων αποφασίζονται εις βάρος της περιοχής μας.
  Ευελπιστούμε ότι έστω και αυτή την στιγμή, θα πράξετε ότι είναι δυνατό για την άμεση επαναλειτουργία του Τουριστικού των Αβδήρων, πριν χαθεί ολόκληρη η καλοκαιρινή σεζόν, με όποιες συνέπειες για την τοπική οικονομία και κοινωνία.

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου
Ζουρνατζίδου Κωνσταντινιά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου