Τον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ επισκέφθηκε ο Τούρκος Υφ. Εξωτερικών

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Τον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ στην Κομοτηνή επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 6 Μαΐου ο Τούρκος Υφυπουργός Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν κατά τη δεύτερη μέρα περιοδείας του στη Θράκη.

Ο Τούρκος ΥΦΥΠΕΞ, ο οποίος συνοδευόταν από τον γιο του ιδρυτή του ΚΙΕΦ, Λεβέντ Σαδίκ, και την πρόεδρο του τουρκόφρονου κόμματος Τσιγδέμ Ασάφογλου, χαρακτήρισε τον Αχμέτ Σαδίκ ως «αθάνατο ηγέτη της τουρκικής μειονότητας της Θράκης» ενώ στην ομιλία του τόνισε τη «σημασία των υπηρεσιών του Σαδίκ στον αγώνα της τουρκικής μειονότητας για δικαιοσύνη».

Νωρίτερα, ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν συναντήθηκε με τον ψευδομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ, ο οποίος τον ενημέρωσε για το έργο της ψευδομουφτείας και ιδίως τα μαθήματα Κορανίου αλλά και λοιπές δραστηριότητες που πραγματοποιεί.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με επίσκεψη στην αγορά της Κομοτηνής όπου ο Τούρκος ΥΦΥΠΕΞ έδωσε σε καταστηματάρχες τους χαιρετισμούς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανταλλάζοντας ευχές μαζί τους για το Ραμαζάνι και το Μπαϊράμι.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τον Συνεταιρισμό Καπνοπαραγωγών Θράκης, όπου ενημερώθηκε για τις οικονομικές εξελίξεις του κλάδου από τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Χουσεΐν Εσάτ ενώ ακολούθως μετέβη στο 1ο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο.

Εκεί, ενημερώθηκε από γονείς μαθητών για εκπαιδευτικά προβλήματα της μειονότητας ενώ πριν αναχωρήσει φύτεψε στην αυλή του σχολείου ένα πλατάνι ως «ανάμνηση» της επίσκεψης του.

Πηγή: fonitisrodopis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου