Δείτε τα οφέλη που έχουν για την υγεία τα λουλούδια

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

 
Αδιαμφισβήτητα, το να λαμβάνουμε λουλούδια, εκτός από τη χαρά που μπορεί να μας δώσει μια τέτοια κίνηση, αποδεικνύεται και εξαιρετικά επωφελής για την υγεία μας.

Σύμφωνα με μελέτες της American Society for Horticulture Science, τα λουλούδια εκτός από την πολύ ωραία μυρωδιά και την ευχάριστη αίσθηση που δίνουν σε όποιο χώρο κι αν τα βάλουμε, συμβάλλουν πολύ θετικά στη ψυχική και σωματική μας ευεξία.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν για το κατά πόσο τα φυτά επιδρούν θεραπευτικά σε ασθενείς, τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. 90 άνδρες και γυναίκες χωρίστηκαν σε δωμάτια, από τα οποία κάποια είχαν φυτά και κάποια όχι.

Οι ασθενείς που ήρθαν σε επαφή με κάποιο είδος φυλλώματος, είχαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και καρδιακό ρυθμό, χαμηλότερα επίπεδα πόνου, άγχους και κόπωσης και πιο θετικά συναισθήματα για τα δωμάτια τους από τους αντίστοιχους που παρέμειναν σε δωμάτια χωρίς φυτά. Τα ευρήματα αυτής της έρευνας δείχνουν ότι τα λουλούδια θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως «συμπληρωματικά φάρμακα» στην ανάρρωση των ασθενών.

Τα μπουκέτα λουλουδιών μπορούν επίσης να μας κάνουν να αισθανόμαστε λιγότερο άγχος, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Complementary Therapies In Medicine.

Οι ερευνητές έδωσαν σε μία ομάδα νεαρών γυναικών ένα φρέσκο βάζο με τριαντάφυλλα για τα σπίτια τους και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ένιωθαν πιο χαλαρές και χαρούμενες από ότι πριν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου