ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Άνοιξη σημαίνει ανθίζω, σημαίνει λουλούδια , σημαίνει χρώματα και αρώματα.
Μαζί με την αγαπημένη μας εποχή  έρχονται και τα λουλούδια της άνοιξης, λουλούδια αγαπημένα,  με υπέροχα χρώματα που όλοι λατρεύουμε. Λουλούδια όπως οι τουλίπες, οι παιώνιες , ο νάρκισσος και άλλα. Ας γνωρίσουμε κάποια από αυτά.

ΑΝΕΜΩΝΗ


Οι ανεμώνες θεωρούνται, σε πολλά μέρη του κόσμου, ως αγριολούλουδα της άνοιξης. Ανάλογα με το είδος, οι ανεμώνες μπορούν να ανθίσουν από τις πρώτες μέρες της άνοιξης έως τους φθινοπωρινούς μήνες. Η φύτευση τον Οκτώβριο θα εξασφαλίσει την άνθηση της άνοιξης και του καλοκαιριού. Αυτά τα λουλούδια έχουν μια υπέροχη ποικιλία μορφών και χρωμάτων. Έρχονται σε μονές και διπλές ανθισμένες μορφές με πέντε ή έξι πέταλα το καθένα. Προσφέρουν ένα ουράνιο τόξο χρωμάτων με άνθη σε λευκό, κίτρινο, ροζ, μπλε, μωβ, κόκκινο, και κοραλί.

Οι ανεμώνες συμβολίζουν την ευθραυστότητα και την αγάπη. Η σύνδεση των λουλουδιών με την πίστη και την αγάπη προέρχεται από τον ελληνικό μύθο, όπου  λέγεται ότι η θεά Αφροδίτη έκλαψε για τον σκοτωμένο Άδωνη. Όπου τα δάκρυα και το αίμα της άγγιξαν τη γη, οι ανεμώνες μεγάλωναν.

Συμβουλές καλλιέργειας: Ακολουθήστε ένα κανονικό πρόγραμμα ποτίσματος στην αρχή της καλλιέργειας για να δημιουργήσετε ένα βαθύ, εκτεταμένο ριζικό σύστημα. Για πιο όμορφη εμφάνιση μπορείτε να αφαιρείτε τα παλιά φύλλα πριν εμφανιστούν νέα φύλλα. Χωρίστε τις συστάδες κάθε 2 έως 3 χρόνια στις αρχές της άνοιξης. Κλαδέψτε τες στα τέλη του φθινοπώρου έτσι ώστε να ανθίσουν ξανά την άνοιξη.

ΝΕΡΑΓΚΟΥΛΕΣ

ΦΡΕΖΙΕΣ

Μόλις έρθει το φθινόπωρο, είναι καιρός να φυτέψετε βολβούς λουλουδιών freesia για να δώσετε την υπέροχη ανθοφορία τους στα τέλη του χειμώνα και στις αρχές της άνοιξης. Το Freesia είναι μια εξαιρετική επιλογή για λουλούδια σε ένα βάζο, καθώς διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι μεγάλες ποικιλίες χρωμάτων των λουλουδιών τους (κόκκινο, μοβ, ροζ, κίτρινο, φούξια και λευκό) καθώς και το αρχικό τους σχήμα τις καθιστούν πολύ δημοφιλείς.

Ακόμα και κάποιος με λίγη γνώση της κηπουρικής μπορεί να απολαύσει τα όμορφα λουλούδια του την άνοιξη - τα οποία στην πραγματικότητα έρχονται σε μια υπέροχη ποικιλία χρωμάτων - και το έντονο υπέροχο άρωμά τους. Αν, από την άλλη πλευρά, δεν έχετε την υπομονή να τα μεγαλώσετε εσείς, μπορείτε πάντα να αγοράσετε τα λουλούδια τους που είναι εντυπωσιακά και πολύ αρωματικά την άνοιξη και να διακοσμήσετε τα πιο όμορφα γλάστρες για το μπαλκόνι, όπως μπορείτε φυτέψτε τα στα παρτέρια του κήπου σας.

Συμβουλές καλλιέργειας: Φυτέψτε τα φυτά το φθινόπωρο για άνθιση στα τέλη του χειμώνα και για ανθοφορία στις αρχές του καλοκαιριού μπορείτε να τις φυτέψετε από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο. Χρειάζεται ένα καλά στραγγιζόμενο έδαφος σε βάθος 3-5 εκατοστών και να έχουν απόσταση περίπου 5 εκατοστά μεταξύ τους. Καλό πότισμα και στη συνέχεια τοποθετήστε τη γλάστρα σε ένα δροσερό, σκιερό, χωρίς παγετό μέρος. Μετά από 3-4 εβδομάδες όταν εμφανιστούν οι βλαστοί, μετακινήστε τη σε μία πιο ζεστή και ηλιόλουστη θέση.

ΠΑΙΩΝΙΕΣ : Από τα πιο δημοφιλή ανοιξιάτικα λουλούδια

Εντυπωσιακά  λουλούδια με μεγάλα στρογγυλεμένα άνθη και μια γλυκιά, απαλή μυρωδιά. Διακοσμούν υπέροχα τον χώρο και ομορφαίνουν τη διάθεσή μας. Οι παιώνιες συνδέονται με τον ρομαντισμό και την αγάπη και είναι το κατεξοχήν λουλούδι των ανοιξιάτικων γάμων και συμβολίζοντας την καλή τύχη για ένα ευτυχισμένο γάμο.
Πώς τη φροντίζουμε:
Οι παιώνιες χρειάζονται άφθονο νερό, το οποίο για καλύτερο αποτέλεσμα θα πρέπει να αλλάζετε κάθε 2-3 ημέρες.

ΤΟΥΛΙΠΑ: Απλή, λιτή και όμορφη

Από τα πιο αγαπημένα λουλούδια της άνοιξης , με μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων, θα τη βρείτε  σε λευκό, κρεμ, κίτρινο,  πορτοκαλί, μωβ, κόκκινο , μπορντώ, λιλά, βιολετί, ή ροζ χρώμα αλλά ιδιαίτερα αγαπημένες είναι και οι δίχρωμες τουλίπες.
Υπάρχουν πάνω από 3000 ποικιλίες τουλίπας.
Μια ανθοδέσμη με τουλίπες είναι ένα υπέροχο δώρο να το προσφέρουμε στους αγαπημένους μας καθώς διακοσμεί υπέροχα το χώρο και εκφράζει την αγάπη μας.
Πώς τη φροντίζουμε:
Η τουλίπα αγαπάει το φως και τα δροσερά μέρη. Μπορεί να στολίζει το βάζο μας περίπου 7-10 ημέρες.

ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ :  το λουλούδι σύμβολο της άνοιξης και της ευτυχίας


Με τα φωτεινά και χαρούμενα χρώματά του, συμβολίζει την αναγέννηση και το νέο ξεκίνημα. Ο νάρκισσος συνδέεται με το τέλος του χειμώνα και είναι σχεδόν συνώνυμος με την άνοιξη. Ένα δώρο που όλοι δέχονται με χαρά καθώς συμβολίζει τη μελλοντική ευτυχία.
Πώς τον φροντίζουμε:
Ο νάρκισσος καλύτερα να είναι μόνος στο βάζο γιατί μπορεί καταστρέψει τα υπόλοιπα άνθη. Κόψτε, λοιπόν, τον Νάρκισσο και τοποθετήστε τον μόνο στο βάζο για 24 ώρες και την επόμενη μέρα προσθέστε και άλλα άνθη στο βάζο σας.

ΥΑΚΙΝΘΟΣ : Φέρνει την άνοιξη στο σπίτι σας

Με την υπέροχη γλυκιά μυρωδιά του δίνει μια αίσθηση  άνοιξης στο σπίτι σας.

Με λευκά, μπλε και μωβ  άνθη σε σχήμα καμπάνας διακοσμεί εξαιρετικά το χώρο σας ενώ είναι μια δημοφιλής επιλογή λουλουδιού για  γαμήλια διακόσμηση. Ο υάκινθος είναι το λουλούδι σύμβολο του αθλητισμού και παιχνιδιού και εκφράζει τη σταθερότητα και ειλικρίνεια.
Πως τον φροντίζουμε:
Οι Υάκινθοι δεν αγαπάνε το πολύ νερό, άρα δεν είναι απαραίτητο να γεμίσουμε το βάζο με νερό μέχρι πάνω. Μπορούμε να παρατείνουμε τον κύκλο  ζώης του στο βάζο κόβοντας το στέλεχος διαγώνια ανά 2-3 ημέρες.

ΙΡΙΔΑ : Το λουλούδι των θεών

Λουλούδι πανέμορφο, εντυπωσιακό και ιδιαίτερο με πάνω από 300 ποικιλίες αλλά μόνο λίγες από
αυτές θα βρείτε στα ανθοπωλεία. Τα 3 πέταλα της ίριδας συμβολίζουν την πίστη, την ανδρεία και τη σοφία.
Πως την φροντίζουμε:
Η ίριδα δεν έχει μεγάλη διάρκειας ζωής στο βάζο, 4-7 ημέρες. Για να παρατείνουμε τη ζωή της μπορούμε να κόβουμε διαγώνια το στέλεχός μέρα παρά μέρα , να αλλάζουμε συχνά το νερό και να μην την εκθέτουμε άμεσα στον ήλιο.
Απολαύστε την άνοιξη που μας αποχαιρετά και τα λουλούδια της!

Πηγή : anthemionflowers.com

Στέλιος Αρσενίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου