Απίστευτοι! "Ενοχλήθηκαν" οι Τουρκόφρωνες επειδή ο Πρωθυπουργός αποκάλεσε τα Πομακοχώρια ... Πομακοχώρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


"Δίγλωσσος" ο Δήμαρχος Μύκης Ντελή Ριτβάν όπως πάντα..! Άλλα απο μπροστά κι απο πίσω..."πρώτος" σε ανθελληνικές ενέργειες, τρέχει πίσω απο τον "Ψευτομουφτή" Ξάνθης Αμέτ Μετέ!

Φάτσα κάρτα και οι αντιδήμαρχοι του Δήμαρχου Τσέπελη δίπλα στον "Ψευτομουφτή" Ξάνθης Αμέτ Μετέ και τα στελέχη του "Τουρκικού" κόμματος DEB στην εκδήλωση μίσους κατά του Ισραή!

Αντιδράσεις από την περιβόητη «Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» και τουρκικό ΥΠΕΞ για τις φράσεις «Πομακοχώρια» και «Ελληνόπουλα» που χρησιμοποίησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη τηλεδιάσκεψη με μαθητές του νηπιαγωγείου Πάχνης, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά οτι δεν "παζαρεύει" τα Εθνικά θέματα...

Αναλυτικότερα:

Την ενόχληση εθνικιστικών κύκλων της μειονότητας αλλά και του Δήμαρχου Μύκης Ντελή Ριτβάν που παρόμοια αντίδαση είχε προκαλέσει και σε συνέντευξη που είχε δώσει σε Αθηναικό κανάλι,  προκάλεσαν οι φράσεις «Πομακοχώρια» και «Ελληνόπουλα» που χρησιμοποίησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε στις 18 Μαΐου με μαθητές και μαθήτριες του νηπιαγωγείου Πάχνης.
Η «Συμβουλευτική Επιτροπή "Τουρκική" Μειονότητας Δυτικής Θράκης» εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας καταγγέλλει τις συγκεκριμένες φράσεις, καλώντας μάλιστα την κυβέρνηση «να εγκαταλείψει αυτού του είδους τις πολιτικές επιβολής»!

Μάλιστα την ανακοίνωση της Συμβουλευτικής Επιτροπής κοινοποίησε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter και το τουρκικό ΥΠΕΞ, το οποίο καλεί με τη σειρά του την ελληνική κυβέρνηση «να τερματίσει την άρνηση της τουρκικής ταυτότητας των ομογενών που ζουν στην Ελλάδα και να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».
Οι εν λόγω αντιδράσεις εντάσσονται στην πολιτική ομογενοποίησης της μειονότητας που εφαρμόζει εδώ και χρόνια η Άγκυρα στη Θράκη, με τη συστηματική καταπίεση των Πομάκων και την παραβίαση του δικαιώματος τους να αυτοπροσδιορίζονται εθνοτικά.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

«Καταγγέλλουμε τις φράσεις “Πομακοχώρια” και “Ελληνόπουλα” του πρωθυπουργού της Ελλάδας κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την τηλεδιάσκεψη που έκανε στις 18 Μαΐου ημέρα Τρίτη με τη δασκάλα και τους μαθητές του νηπιαγωγείου Πάχνης. Εκτιμούμε πως πρόκειται για μία στάση ενάντια στα αιτήματα της μειονότητας και άρνηση της επίσημης ταυτότητας μας. Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει αυτού του είδους τις πολιτικές επιβολής και να είναι πιο εποικοδομητική στο θέμα της ελευθερίας της μειονότητας να εκφράσει τον εαυτό της».

    We support this statement of the Western #Thrace Turkish Minority Advisory Board and once again invite #Greece to end the denial of the Turkish identity of our kinsmen living in Greece and to implement the #ECHR rulings in this direction.@coe@ECHR_CEDH https://t.co/qgQUi8PrG3

    — Turkish MFA (@MFATurkey) May 22, 2021

-Εμείς χωρίς Εθνικές κορώνες για μια ακόμη φορά θα πούμε μπράβο στον Έλληνα Πρωθυπουργό που δεν "παζαρεύει" και δεν "κάνει" εκπτώσεις στα Εθνικά μας θέματα.....! Τα Πομακοχώρια ήτανε και θα παραμείνουν ΕΛΛΗΝΙΚΑ Πομακοχώρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου