«Ψυχρολουσία» για τον Τούρκο ΥφΥΠΕΞ Γιαβούζ Σελίμ Κιράν στη Ξάνθη! Του «γύρισε» την πλάτη η μειονότητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Ψυχρολουσία» για τον Υφυπουργό Γιαβούζ Σελίμ Κιράν στη Ξάνθη! Του «γύρισε» την πλάτη η μειονότητα, ακόμη κι όταν πέρασε από την Παναγή Τσαλδάρη και την Στογιαννίδη, οι μουσουλμάνοι κυριολεκτικά τον αγνόησαν, ως συμπαράσταση στο ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΑΟ που πεινάει και ζει με...πατάτες και κρεμμύδια!

 *Ούτε... «τουρίστας» να ήτανε, έφυγε σαν «βρεγμένη» «γάτα»! Και ΦΑΣΙΣΜΟΣ! Απαγόρευσαν στα Ελληνικά Μέσα ναπαραβρεθούν στη συνέντευξη τύπου!
 



Αναλυτικότερα:
Από την πόλη της Κομοτηνής, όπου έφτασε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, ξεκίνησε την ιδιωτική επίσκεψή του στην Θράκη ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν.

Φτάνοντας στην πόλη κατευθύνθηκε στο εκεί τουρκικό προξενείο όπου έγινε δεκτός από τον πρόξενο κ. Μουράτ Ομέρογλου και τους ψευδομουφτήδες Κομοτηνής, κ. Ιμπραήμ Σερίφ και Ξάνθης Αχμέτ Μετέ.

Σε δήλωσή του μπροστά στο προξενείο ανέφερε πως «είμαστε στην Κομοτηνή, μία από τις πιο σημαντικές πόλεις της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη, μετά την (επίσκεψη στη) Θεσσαλονίκη»,

To βράδυ της Τετάρτης, παραβρέθηκε σε ξενοδοχείο της πόλης σε Ιφτάρ (δείπνο) στο πλαίσιο του Ραμαζανιού στο οποίο παραβρέθηκαν και οι μειονοτικοί βουλευτές Ξάνθης και Ροδόπης, ενώ την Τετάρτη επισκέφθηκε την Ξάνθη και αργότερα το Διδυμότειχο απ όπου οδικώς επέστρεψε στην Τουρκία. Και στπ ρεζουμέ της χθεσινής φίασκο επίσκεψη του Τούρκου ΥφΥΠΕΞ στη Ξάνθη! Όλοι οι "Τουρκόφρονες" και κυρίως τα "πρακτοράκια" του Προξενείου και οι "Ψευτοιμάμηδες"  του ζητούσαν.....ΛΕΦΤΑ! Γιατί δεν κάνουν βεβαια τζάμπα την προπαγάνδα τους στη Ξάνθη! Κι αυτός....υποσχέσεις και πάλι καλά, αφού θα μπορούσε να τους "πληρώσει" με...πατάρες και...κρεμύδια!  Άλλωστε απέναντι απο την "Ψευτομουφτεία"....πατατάδικο λειτουργεί οπαδός του "Ψευτομουφτή" για να πααρακολουθεί φυσικά και απέναντι!


Που άλλες επισκέψεις; Τούρκου αξιωματούχου στη Ξάνθη.Μια ανθοδέσμη κι αυτό  ήταν όλο....Φτώχια,.γκρίνια και...κρεμύδια ! Κι ο "Ψευτομουφτής" Ξάνθης ντυμένος στα...άσπρα!

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος ΥφΥΠΕΞ  το πρωϊ της Πέμπτης επισκέφθηκε το ιδιωτικό μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο και την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση» Ξάνθης και αργότερα τον «Ψευτομουφτή» Ξάνθης Αμέτ Μετέ και την περιβόητη ΤΕΞ (Τουρκική Ένωση Ξάνθης)
Ούτε δηλαδή...Τουρίστας να ήταν θα αντιμετώπιζε τέτοιο «ΨΥΧΡΟ» κλίμα!

ΦΑΣΙΣΜΟΣ! ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ!

Σημειώνεται ότι κανένα ελληνικό μέσο δεν επετράπη να παρακολουθήσει τη συνέντευξη Τύπου του Τούρκου αξιωματούχου, που σύμφωνα με την εφημερίδα της Κομοτηνής «Φωνή της Ροδόπης» στη Κομοτηνή.

Αρχικά ο Κιράν μετέφερε τους χαιρετισμούς του Ερντογάν και του Τσαβούσογλου στους -όπως είπε- «Τούρκους της Δυτικής Θράκης» και στη συνέχεια, κουνώντας το δάχτυλο στην Ελλάδα, δήλωσε πως ότι η Τουρκία δεν θα ανεχθεί την παραβίαση των δικαιωμάτων της μειονότητας: «Το πρόβλημα των ομογενών μας είναι πρόβλημά μας» είπε και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα θεωρεί τη μειονότητα γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα παραμείνει σιωπηλή απέναντι «στην παραβίαση και τη διάβρωση των δικαιωμάτων της ‘Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης’».

Ο ίδιος κατηγόρησε την Ελλάδα για «άρνηση της εθνικής ταυτότητας και περιορισμό των ελευθεριών» της μειονότητας «με διάφορα προσχήματα που επηρεάζουν αρνητικά τις διμερείς σχέσεις» τονίζοντας πως βρέθηκε στην Κομοτηνή «για να ακούσει τα προβλήματα των ‘Τούρκων της Δυτικής Θράκης’ και τις απόψεις των εκπροσώπων της μειονότητας», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη μείωση των μειονοτικών σχολείων, που κλείνουν λόγω έλλειψης μαθητών, και στην εκλογή σχολικών επιτροπών που όμως έχουν μπει στον πάγο λόγω της πανδημίας.

Αποκορύφωμα του προκλητικού θράσους του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών, ήταν ο ισχυρισμός πως «η Τουρκία έχει ικανοποιήσει πολλές απαιτήσεις της ελληνικής μειονότητας της Κωνσταντινούπολης» καλώντας τη χώρα μας να πράξει το ίδιο.

Νωρίτερα ο Τούρκος αξιωματούχος είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους ψευδομουφτήδες Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ και Ξάνθης Αχμέτ Μετε και τουρκόφρονες παράγοντες της μειονότητας, παρουσία του Τούρκου προξένου Μουράτ Ομέρογλου.

Στα θέματα που του τέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν και αυτό της καθυστέρησης πληρωμών μειονοτικών τουρκοφρόνων που βιοπορίζονται από μυστικά κονδύλια του τουρκικού υπ. Εξωτερικών, για να δηλώνουν «καταπιεσμένοι» από τις ελληνικές Αρχές.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο Κιράν συμμετείχε σε γεύμα ιφτάρ που παρατέθηκε προς τιμήν του και στο οποίο έδωσαν το παρών ο Βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, οι Βουλευτές Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Μπουρχάν Μπαράν, ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, ο Δήμαρχος Αρριανών Αμέτ Ριτβάν, η πρόεδρος του ΚΙΕΦ Τσιγδέμ Ασάφογλου καθώς και οι ψευδομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, Ιμπράημ Σερήφ και Αχμέτ Μετέ αντίστοιχα.


Κατά την παραμονή του στην Κομοτηνή ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, επισκέφθηκε και την υπερσύγχρονη μονάδας διαλογής και συσκευασίας κερασιού, στο χωριό Δύμη Ροδόπης, του γνωστού επιχειρηματία Λεβέντ Σαδίκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου