Εκδηλώσεις της ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ για την 9η Μάη

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Η 9η Μάη είναι η μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, μέρα τιμής, μνήμης, υπόκλισης στα εκατομμύρια νεκρών που έπεσαν στη μάχη για την ήττα του ναζισμού. Μέρα που θυμίζει την άσβεστη προσφορά του Σοβιετικού Κόκκινου Στρατού και των αντιστασιακών κινημάτων της Ευρώπης, με τον πρωτοπόρο και αποφασιστικό ρόλο των Κομμουνιστικών Κομμάτων.

Το ΚΚΕ αποτίει φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν με το όπλο στο χέρι, όσους θυσιάστηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, σε όλους όσοι έδρασαν με κάθε τρόπο ενάντια στον ναζισμό – φασισμό.

  Το ΚΚΕ είναι περήφανο που αποτέλεσε την ψυχή, τον αιμοδότη και καθοδηγητή του ηρωικού αγώνα του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και των άλλων ΕΑΜικών οργανώσεων. Σε όλο το διάστημα της τριπλής Κατοχής, το ΚΚΕ έδωσε τον ανθό του στον αγώνα ενάντια στον ναζισμό – φασισμό. Τα χιλιάδες μέλη του, με την ηρωική τους δράση και θυσία, έγραψαν κάποιες από τις χρυσές σελίδες της 100χρονης Ιστορίας του, συνέβαλαν στη νικηφόρα έκβαση του πολέμου.

  Την Κυριακή 9 Μάη 2021, με αφορμή τη συμπλήρωση 76 χρόνων από τη συντριβή του ναζισμού οι Τομεακές Οργανώσεις Ξάνθης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και το Παράρτημα Ξάνθης της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις:

    Στον Πετεινό στις 11π.μ., στο μνημείο των 2 δολοφονημένων Πετεινιωτών Τάσου Λαζαρίδη και Βασίλη Κωστελίδη από τους Βούλγαρους φασίστες, με ομιλητή τον Μπάμπη Φωτιάδη μέλος της Κεντρικής Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ.
    Στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης στις 6:30μ.μ., με ομιλητή τον Ορέστη Λιώλη, γραμματέα της ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου