Χαρδαλιάς: Μειώνεται στο 25% η τηλεργασία, ανοίγουν τα γυμναστήρια, «όχι» μουσική στην εστίαση

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων από τις ερχόμενη Δευτέρα 31 Μαΐου με αυστηρά πρωτόκολλα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας πως θα ανακοινωθούν αλλαγές στο πρωτόκολλο σε σχέση με συγκεκριμένους τύπους ασκήσεων κατά τις όποιες δεν είναι δυνατή η χρήση μάσκας.

  Επίσης, ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε η χρήση των γηπέδων 5Χ5 και γηπέδων μπάσκετ σε υπαίθρους χώρους από τη Δευτέρα 31 Μαΐου, από ερασιτέχνες αθλούμενους και μόνο και προϋποθέσεις που ισχύουν για τους επαγγελματίες αθλητές.

  Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι η τηλεργασία μειώνεται στο 25% από το 50%, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.
 
Τοπικά lockdown για κόκκινες περιοχές
  Περιέγραψε, δε, πρωτόκολλο μέτρων με τοπικά lockdown, σε περίπτωση κάποιες περιοχές χαρακτηριστούν «κόκκινες».

  Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 6 π.μ., εστίαση αποκλειστικά σε εξωτερικό χώρο χωρίς μουσική με τέσσερα άτομα ανά τραπέζι, αναστολή εκδηλώσεων όπως πανηγύρια, συναθροίσεων άνω των εννέα ατόμων, αναστολή οικοδομικών εργασιών και θρησκευτικών τελετών με εξαίρεση κηδείες.
 
Νέα e-υπηρεσία επιδημιολογικής επιτήρησης
  Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε σε ένα νέο εργαλείο επιδημιολογικής επιτήρησης, το οποίο θα είναι διαθέσιμο διαδικτυακά, σημειώνοντας ότι ο επιδημιολογικός χάρτης θα διαμορφώνεται κάθε Τετάρτη.

  Όπως είπε, θα μπορεί να παρακολουθεί τέσσερις δείκτες κάθε πολίτης όπως η θετικότητα και το επίπεδο εμβολιασμού.
 
«Όχι» μουσική στην εστίαση

  Λογικές «αντάρτικου» είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς σχολιάζοντας το ζήτημα της μουσικής στην εστίαση. «Υπάρχουν νόμοι οι οποίοι θα εφαρμοστούν» τόνισε.

  Όπως εξήγησε, η μουσική «προφανώς δεν κολλάει», αλλά αυξάνει το ρίσκο μετάδοσης του ιού. Συμπλήρωσε, δε, ότι αυτό έχει αποδειχθεί από επιστημονικές μελέτες, καθώς η μουσική συνδυάζεται με τραγούδι (άρα περισσότερα σταγονίδια στον αέρα), χορό και αλκοόλ.

Ανέφερε, δε, πως η μουσική θα επανέλθει ανάλογα με την επιδημιολογική πορεία της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου