Γεωργιάδης: Το ωράριο της εστίασης θα διευρυνθεί από τις 15 Μαΐου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Το άνοιγμα της εστίασης, σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως, τόνισε «το σύνθημα ότι πέρασε ο κίνδυνος δεν έχει δοθεί», καθώς όπως εξήγησε «ανοίγουμε την εστίαση αλλά ο ιός δεν έχει φύγει».

Παράλληλα υπενθύμισε ότι επιτρέπονται έως 6 άτομα στα τραπέζια και πως οι πολίτες θα πρέπει το αργότερο 11 παρά τέταρτο το βράδυ να φεύγουν, ώστε να είναι σπίτι τους πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας. Από σήμερα, η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 23:00 και οι μετακινήσεις από και προς τα μαγαζιά εστίασης γίνεται με τον κωδικό 6.

Τι είπε για την απουσία μουσικής από τα καταστήματα εστίασης
Όσον αφορά την έλλειψη μουσικής στα καφέ, εστιατόρια και μπαρ, είπε ότι ήταν απαίτηση των γιατρών, καθώς «μιλώντας πιο δυνατά εκπνέεις με μεγαλύτερη ταχύτητα τα σταγονίδια, αυξάνοντας την πιθανότητα να κολλήσει κάποιος διπλανός που έχει βγάλει τη μάσκα για να φάει».

Διευρυμένο ωράριο από τις 15 Μαΐου
Ο υπουργός επεσήμανε, επίσης, ότι με το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου θα ανακοινωθεί πιο διευρυμένο ωράριο. «Σήμερα δεν επιστρέφουμε στην παλιά μας ζωή κάνουμε ένα βήμα προς την κανονικότητα», είπε.

Πρόγραμμα στήριξης για τα γυμναστήρια
Σχετικά με τα γυμναστήρια θα ανακοινωθεί πρόγραμμα στήριξης μέσω ΕΣΠΑ, όπως δήλωσε ο υπουργός τονίζοντας ότι είναι σε πολύ δυσμενή θέση και θα έχουν ειδική μεταχείριση.

Μειωμένα ενοίκια και τον Μάιο
Για τα ενοίκια, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι θα ισχύσουν και τον Μάιο, με τα ίδια κριτήρια που εφαρμόστηκαν και το Απρίλιο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου