Facebook: Τα στοιχεία 617.000 Ελλήνων στα χέρια hackers

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Η τεράστια διαρροή προσωπικών στοιχείων χρηστών του Facebook που αποκαλύφθηκε πριν λίγες μέρες αφορά 533 εκατομμύρια χρήστες, αλλά τώρα χάρη στο Hackread.com μαθαίνουμε τις λεπτομέρειες της κατανομής των χρηστών. Έχουν πληγεί λοιπόν χρήστες από 106 χώρες και πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα η διαρροή αφορά 617.722 χρήστες Facebook.

Τα δεδομένα που διέρρευσαν είναι από το 2019 σε μία ευπάθεια που είχε εντοπίσει και διορθώσει το Facebook. Έκτοτε τα δεδομένα κυκλοφορούσαν προς αγορά σε hacker forums, τώρα όμως διατέθηκαν δωρεάν σε δημόσια forums. Τα δεδομένα δεν περιλαμβάνουν passwords, περιλαμβάνουν όμως και στοιχεία του χρήστη τα οποία δεν είναι δημόσια, όπως τηλέφωνο, email και διεύθυνση.

 

Ένας τρόπος για να μάθετε αν ο λογαριασμός σας είναι ανάμεσα σε αυτούς που διέρρευσαν είναι το δημοφιλές site “Have I Been Pwned”. Αφού γράψετε το email σας θα σας ενημερώσει σε πόσες και ποιες παραβιάσεις έχει συμπεριληφθεί το mail σας και πόσες φορές έχει αναρτηθεί σε δημόσια sites που μοιράζονται τέτοιου είδους περιεχόμενο.

Σε περίπτωση που τα στοιχεία σας έχουν διαρρεύσει, δυστυχώς δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά. Σε κάθε περίπτωση όμως να είστε υποψιασμένοι καθώς το επόμενο διάστημα μπορεί να γίνετε ο στόχος phishing επιθέσεων μέσω mail, μέσω SMS ή ακόμα και κλοπής ταυτότητας σε διάφορες υπηρεσίες. Καλό θα ήταν να ενεργοποιήσετε την πιστοποίηση δύο παραγόντων οπουδήποτε δίνεται η δυνατότητα.

Πηγή: unboxholics.com


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου