Ελπίδες από δύο χάπια για «εξόντωση» του Covid-19

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Γύρω από δύο χάπια που θα μπορούσαν να δώσουν οριστικό τέλος στην πανδημία του Covid-19 και sτα ενδεχόμενα μελλοντικά lockdowns, καθώς θα σκοτώνουν τον κορωνοϊό στον οργανισμό μέσα σε λίγες ώρες, στρέφονται οι έρευνες στις ΗΠΑ και στη Βρετανία. Η Pfizer φιλοδοξεί να έχει έτοιμο το δικό της έως το τέλος του έτους, ενώ η βρετανική κυβέρνηση ποντάρει σε γνωστό αντιιικό κατά της γρίπης.

Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρία Pfizer αρχίζει εντός του Μαΐου την πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών για το αντιιικό PF-07321332, το οποίο εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό του κορωνοϊού στον οργανισμό που μόλυνε. Το φάρμακο θα δοκιμαστεί σε εθελοντές στο Βέλγιο και στις ΗΠΑ και σε περίπτωση που τα αποτελέσματα είναι θετικά, θα ακολουθήσουν ευρείας κλίμακας κλινικές δοκιμές, που θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του έτους.
 
Δοκιμές
Στη Βρετανία άρχισαν οι πρώτες κλινικές δοκιμές με το αντιιικό φαβιπιραβίρη που χορηγείται σε ασθενείς με γρίπη. Σε περίπτωση που οι κλινικές δοκιμές ολοκληρωθούν με επιτυχία, όπως επισήμανε ο επικεφαλής της έρευνας Kevin Blyth του Glasgow University, όσοι νοσούν από Covid-19 θα μπορούν να λαμβάνουν το χάπι στο σπίτι ως θεραπεία, χωρίς να χρειαστεί να νοσηλευτούν. Παράλληλα υπάρχουν ελπίδες ότι το αντιιικό μπορεί να είναι αποτελεσματικό και ενάντια στα μεταλλαγμένα στελέχη που πρόκειται να εμφανιστούν μελλοντικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου