Ιτσο: “Το χτίσιμο μιας καινούργιας ομάδας ήταν ξεκάθαρα μια δύσκολη δουλειά”

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Για την έως τώρα παρουσία του στην Ξάνθη μίλησε ο Πολ Ίτσο. Ο τερματοφύλακας της ξανθιώτικης ομάδας   απάντησε σε ερωτήσεις φίλων του ΑΟΞ για τη ζωή στην Ελλάδα, την καθημερινότητά του και τις διαφορές Ελλάδας – Αυστραλίας στο ποδόσφαιρο και τόνισε ότι απολαμβάνει την παρουσία του στη χώρα μας.

Αναλυτικά οι απαντήσεις του Ίτσο:
Πώς είναι η ζωή στην Ελλάδα σε σχέση με τη ζωή στην Αυστραλία; Πώς θα περιέγραφες τη συμμετοχή σου στην ομάδα;

«Η ζωή στην Ελλάδα είναι πολύ όμορφη. Οι άνθρωποι είναι καλοσυνάτοι και ευχάριστοι. Η προσαρμογή μας εδώ ήταν εύκολη και πραγματικά απολαμβάνω να βρίσκομαι εδώ. Ως προς την ομάδα, οι σχέσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών ήταν από την αρχή εξαιρετικές. Όλοι μας ήρθαμε γρήγορα κοντά με στόχο να δημιουργήσουμε μια δεμένη ομάδα. Αυτό ήταν και εξακολουθεί να είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για εμάς».

Πώς είναι μια μέρα από την καθημερινότητά σου;

«Τα πρωινά μου αρέσει να πίνω φρέντο εσπρέσο σκέτο και στη συνέχεια να προγραμματίζω το μεσημεριανό μου. Στη συνέχεια ετοιμάζομαι για την προπόνηση και μετά τις ασκήσεις ακολουθεί η αποθεραπεία. Μέχρι το τέλος της ημέρας φροντίζω να τρέφομαι σωστά και γενικά να περνώ χρόνο με την οικογένειά μου».

Περιέγραψε μας τα συναισθήματα σου πριν και μετά από ένα πέναλτι…

«Πριν το πέναλτι προσπαθώ να είμαι όσο πιο ήρεμος μπορώ, θέλω να ελέγχω τα συναισθήματά μου εκείνη τη στιγμή και να έχω τη μεγαλύτερη δυνατή αυτοπεποίθηση. Θέλω να δίνω την εντύπωση ότι το πλεονέκτημα είναι στην πλευρά μου, ενώ επίσης είναι μια μεγάλη ευκαιρία να βοηθήσω πραγματικά την ομάδα. Άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος του τερματοφύλακα. Για τα συναισθήματα μετά το πέναλτι, αυτά εξαρτώνται από το αποτέλεσμά του».
Πώς σου φαίνεται το ελληνικό πρωτάθλημα σε σχέση με αυτό της Αυστραλίας; Σου αρέσει η Ξάνθη σαν μέρος διαμονής;

«Υπάρχουν διαφορές. Στην Αυστραλία το παιχνίδι είναι πιθανόν λίγο πιο physical, ενώ στην Ελλάδα και με την πίεση της ανόδου και του υποβιβασμού διακυβεύονται περισσότερα, οι ομάδες παίζουν με βαθιές άμυνες και πρώτα θέλουν να διασφαλίσουν το αποτέλεσμα. Η Ξάνθη είναι μια όμορφη πόλη, αλλά θα ήθελα να τη γνωρίσω καλύτερα χωρίς τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας».

Είσαι ευχαριστημένος με την οργάνωση και τις παροχές της ομάδας;

«Από τότε που ήρθα ο πρόεδρος, ο αθλητικός διευθυντής, ο τιμ μάνατζερ, το προσωπικό της ΠΑΕ και γενικότερα όλοι ήταν υπέροχοι. Με βοήθησαν πολύ. Φυσικά το ίδιο έκαναν και για όλους τους νέους παίκτες της ομάδας. Το χτίσιμο μιας καινούργιας ομάδας ήταν ξεκάθαρα μια δύσκολη δουλειά, όμως πραγματικά όλοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και συνεχίζουν να αναβαθμίζουν την υποδομή της ομάδας».

Ποιο είναι το αγαπημένο σου ελληνικό φαγητό;

«Δύσκολη ερώτηση γιατί απολαμβάνω την ελληνική κουζίνα όλη μου τη ζωή. Πάντως αγαπώ ιδιαίτερα το αρνήσιο σουβλάκι».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου