Νέα Ελληνική Εξωτερική Πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Αρθρο του βουλευτή Ξάνθης Σπύρου Τσιλιγγίρη

Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών κ. Δένδια στην γείτονα χώρα και συγκεκριμένα στην Άγκυρα αποτέλεσε μια προσπάθεια αναθέρμανσης των σχέσεων των δύο χωρών.

Η Ελλάδα επιθυμεί διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία, αυτό όμως δε σημαίνει ότι αποδέχεται προκλήσεις ή ότι θα υπαναχωρήσει από τις πάγιες θέσεις της. Η σταθερή θέση της Ελλάδας έγινε φανερή στην συνέντευξη τύπου των Υπουργών Εξωτερικών, όταν ο κ. Δένδιας ανέπτυξε  με σαφήνεια και  αποφασιστικότητα όλες τις πάγιες θέσεις της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής, μη αφήνοντας τίποτα αναπάντητο από όσα έθεσε επί τάπητος ο κ. Τσαβούσογλου.

Η στάση του κ. Δένδια μας κάνει να νιώθουμε υπερήφανοι, που επιτέλους η Ελλάδα αποκτά μια Εξωτερική Πολιτική, μακριά από τα φοβικά σύνδρομα του παρελθόντος. Μια Εξωτερική Πολιτική γεμάτη αυτοπεποίθηση την οποία αντλεί από την ορθότητα των θέσεων της και την αμετακίνητη προσήλωση της στην εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Μια Εξωτερική Πολιτική  η οποία δρα ενεργητικά σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα. Μια Εξωτερική Πολιτική πρωτίστως υπεύθυνη και πατριωτική.  

Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι η ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών δεν είναι προς όφελος κανενός. Σε καμία όμως περίπτωση αυτό δεν μπορεί να σημαίνει ότι η Ελλάδα θα κάνει  πίσω από τις θέσεις της.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλές αλλά η νέα αντίληψη και στρατηγική της Εξωτερικής Πολιτικής της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μόνο αισιοδοξία προκαλεί. Διότι η νέα Ελληνική Εξωτερική Πολιτική επιλέγοντας τον δρόμο του πατριωτισμού, διαφυλάσσοντας τον  Ευρωπαϊκό και Δυτικό προσανατολισμό της χώρα μας, δρώντας στη βάση θεμελιωδών αρχών και αξιών, ισχυροποιώντας τις συμμαχίες με τα άλλα κράτη, θα συνεχίσει να προασπίζεται αποτελεσματικά  τα συμφέροντα της πατρίδας μας και θα απαντά σε κάθε ενδεχόμενη απειλή και πρόκληση. Η  Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα και δεν υποχωρεί μπροστά σε πιέσεις και εκφοβισμούς. Καμία παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.  Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε σθεναρά τις θέσεις μας και τις αξίες της Ευρωπαϊκής οικογένειας και του Διεθνούς Δικαίου.

Ο Βουλευτής Ξάνθης
Σπύρος  Τσιλιγγίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου