Τμήματα του δρόμου Ξάνθης-Τοξοτών αναβαθμίζει η Περιφέρεια ΑΜΘ με πόρους απότο ΕΣΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, τον πρόεδροκαι διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΒΕΤΕ κ. Γιώργο Μαρκογιαννάκηκαι τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ ΑΕ κ. Χρήστο Στεφανή, η σύμβαση του έργου που θα αναβαθμίσει το επίπεδο τηςοδικής ασφάλειας σε τμήματα της Εθνικής Οδού 2 μεταξύ Ξάνθης και Τοξοτών.
Για τη χρηματοδότηση του έργου είχαν δεσμευτεί αρχικά, με απόφαση του κ. Μέτιου, πόροι 6,4 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, το ύψος της σύμβασης όμως ανήλθε τελικά στα 2,7 εκατομμύρια ευρώ μετά την έκπτωση 57,8% που υπήρξε κατά τη διαγωνιστική διαδικασία.

Με την υπογραφή της σύμβασης ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη των εργασιών σε τρία τμήματα συνολικού μήκους 9 χιλιομέτρων:
  • 3,7 χιλιόμετρα, στην περιοχή της διασταύρωσης της εθνικής οδού με την επαρχιακή οδό προς Τοξότες
  • 3,8 χιλιόμετρα από τη διασταύρωση της Βιομηχανικής Περιοχήςμέχρι το σημείο όπου η εθνική οδός περνάει πάνω από τη γραμμή του ΟΣΕ
  • 1,5 χιλιόμετρο στην περιοχή όπου η εθνική οδός παρακάμπτει την Ξάνθη μέχρι την έξοδο προς Κομοτηνή

Οι εργασίες περιλαμβάνουν ανακατασκευή του οδοστρώματος και τοποθέτηση αντιολισθηρού τάπητα, τοποθέτηση νέας σήμανσης και καινούργιων στηθαίων ασφαλείας και αντιμετώπιση της βλάστησης κατά μήκος του δρόμου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε διάστημα 24 μηνών από την έναρξή τους.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νίκος Εφραιμίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων κ. Κώστας Κουρτίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης κ. Δημήτρης Δόντσος, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας κ. Τάσος Παράσχου και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ξάνθης.

Από το Γραφείο Ενημέρωσης Περιφερειάρχη
Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου