Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι ΑΜ-Θ: Ανεπάρκεια ελεγκτικού μηχανισμού για το εθνικό προϊόν της Φέτας

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

«Χρειάζεται άμεσα γκρέμισμα και χτίσιμο από τα θεμέλια, ενός νέου ελεγκτικού μηχανισμού και θεσμικού πλαισίου, που θα σέβονται και θα υπολογίζουν όλοι οι παραγωγοί φέτας και όταν αυτό δεν επιτυγχάνεται, τουλάχιστον θα πειθαρχούν γιατί θα το φοβούνται» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι της αν.Μ.Θ. Ανακοίνωση την οποία υπογράφουν και οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ξάνθης, Ιάσμου και Αρριανών. «Όποιος αποδεδειγμένα παρανομεί, πρέπει να τιμωρείται άμεσα και χωρίς ενδοιασμούς!» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Την ανησυχία του για το θέμα εξέφρασε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (22-4-2021) ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας, κος Νίκος Δημόπουλος με αφορμή τις καταγγελίες για νοθευμένη φέτα, ελληνικής παραγωγής, που βρέθηκε να πωλείται σε ψυγεία μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη Γερμανία.

Όπως είπε αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους κτηνοτρόφους είναι η “παντελής απουσία ελεγκτικού μηχανισμού”.

Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Φτάσαμε στο σημείο να δυσφημείται η φέτα ως εθνικό ΠΟΠ προϊόν στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, χωρίς να υπάρχει επίσημο πόρισμα!» και τόνισε την διαφωνία του με την στάση του προέδρου της διεπαγγελματικής οργάνωσης της φέτας (ΔΟΦ) κ. Γιάννη Βιτάλη. «Η ανεπάρκεια αξιόπιστου μηχανισμού ελέγχου, για το εθνικό μας ΠΟΠ προϊόν τη ΦΕΤΑ, είναι γνωστή στους εμπλεκόμενους του χώρου και κυρίως στους τυροκόμους» τόνισε προσθέτοντας ότι οι επιτήδειοι το εκμεταλλεύονται εις βάρος των κτηνοτρόφων.

Ο κος Δημόπουλος στάθηκε στην ανάγκη να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας από τους παραγωγούς της φέτας και άμεσα μέτρα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αναφερόμενος στις τιμές των αμνοεριφίων ο κος Δημόπουλος τόνισε ότι φέτος πωλούνται πιο ψηλά από πέρσι αναφέροντας ένα παράδειγμα από 1,50 ζωντανά τα κατσικάκια πέρσι στα 4 φέτος.

Αλλά όπως είπε το όποιο κέρδος των κτηνοτρόφων εξανεμίζεται με την άνοδο των τιμών των ζωοτροφών.

πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου