Συνάντηση Σπ. Τσιλιγγίρη με τον Αν. Υπ. Υγείας, Βασίλη Κοτζαμάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Ως ιδιαίτερα εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα 19 Απριλίου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη, ο Βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ, κ. Σπύρος Τσιλιγγίρης. Σε ανακοίνωσή του ο Βουλευτής αναφέρει: “Η συζήτηση μας επικεντρώθηκε όπως είναι φυσικό γύρω από την πορεία της πανδημίας και των εμβολιασμών. Έθεσα επί τάπητος στον κ. Κοντοζαμάνη όλα τα προβλήματα της περιοχής μας και ιδιαίτερα την ανάγκη ενίσχυσης των υγειονομικών μονάδων και κυρίως του Νοσοκομείου Ξάνθης και των Κέντρων Υγείας.

Ειδικότερα για το Νοσοκομείο Ξάνθης τόνισα την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης με σκοπό να λειτουργεί η κλινική ΜΕΘ καθώς και τις ελλείψεις ειδικευμένων ιατρών σε άλλες κλινικές .
Επεσήμανα την έλλειψη ειδικευόμενων ιατρών καθώς και την μεγάλη αναμονή προγραμματισμένων χειρουργείων που έχουν αναβληθεί εξαιτίας της πανδημίας. Ακόμη, με τον κ. Κοντοζαμάνη συζητήσαμε πιθανούς τρόπους για βελτίωση των παροχών υγείας και την ενίσχυση του ΕΣΥ ,τονίζοντας τα προβλήματα και τις παθογένειες που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν .

Τέλος, ειδική αναφορά έγινε στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης 2021-2025 του Υπουργείου Υγείας το οποίο αποτελεί την πρώτη προσπάθεια στην υγειονομική ιστορία της χώρας για να αποκτήσουμε ολοκληρωμένη και σύγχρονη στρατηγική πρόληψης και προαγωγής της υγείας.”

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου