Εστίαση: Επιστροφή στην κανονικότητα στις 3 Μαΐου μετά από έξι μήνες «λουκέτο»

Δεν υπάρχουν σχόλια


Προβληματισμένοι οι επαγγελματίες στην Ξάνθη
Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα και οι αντικειμενικές δυσκολίες, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι

Μαρία Τσιακίρογλου:
«Η δεύτερη ημέρα του Πάσχα δεν είναι «καλή» ημέρα για να γίνει η επανεκκίνηση του κλάδου. «Κεραυνός εν αιθρία» η απόφαση. Είναι προς τη θετική κατεύθυνση που ανοίγουμε. Ο τρόπος βέβαια που γίνεται είναι λάθος, αφού δεν υπάρχει κανένας συντονισμός…»

Ύστερα από έξι μήνες «λουκέτο» ο κλάδος της εστίασης, ο οποίος επλήγη περισσότερο από κάθε άλλον από την πανδημία του κοροναϊού, επιστρέφει στη δράση στις 3 Μαΐου, χάρη στον συνδυασμό της εξελισσόμενης και επιταχυνόμενης διαδικασίας εμβολιασμού στη χώρα και τον καλό καιρό, ο οποίος είναι σύμμαχος κατά του φονικού ιού.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τους επιχειρηματίες του κλάδου στην Ξάνθη, πρόκειται για ένα ξαφνικό άνοιγμα. Πρώτον, γιατί δεν προλαβαίνουν πολλά μαγαζιά να προετοιμαστούν λόγω των εργασιών συντήρησης αλλά και να προμηθευτούν το εμπόρευμα που χρειάζονται. 

Επίσης, το ξαφνικό άνοιγμα της εστίασης προηγείται από το πρόγραμμα επανεκκίνησης. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί επιχειρηματίες δε θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύσουν τα μαγαζιά μετά από έξι μήνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου