Στις 20 Απριλίου η 1η Δια-Περιφερειακή Ημερίδα για τον Θαλάσσιο Τουρισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, ανακοίνωσε την έναρξη της πρωτοβουλίας διοργάνωσης Δια-περιφερειακών Ημερίδων. Η πρώτη Δια-Περιφερειακή Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Απριλίου με τη συνδιοργάνωση του Υπουργείου Τουρισμού και των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης και Θεσσαλίας, με θέμα «Θαλάσσιος Τουρισμός – Κρουαζιέρα – Γιώτινγκ – Κατάδυση».

Η Ημερίδα θα είναι ανοικτή για παρακολούθηση από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο μέσω ειδικής σύνδεσης στο διαδίκτυο, που θα ανακοινωθεί στον τύπο.  Στόχος της είναι να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα και οι προοπτικές του θαλάσσιου τουρισμού, και των μορφών αυτών, ειδικότερα στις τρεις όμορες Περιφέρειες αλλά και στο σύνολο της Επικράτειας.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και σε κάθε επί μέρους θεματική ενότητα θα γίνουν παρουσιάσεις από εκπροσώπους τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον θαλάσσιο τουρισμό. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν και οι Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος και Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης, θα αναφερθεί γενικότερα στην κυβερνητική πολιτική για τον θαλάσσιο τουρισμό, ενώ οι Περιφέρειες θα αναδείξουν τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, πρακτικές και ενέργειες που υλοποιούν. Θα παρουσιαστεί επίσης, ειδική πρόταση «Δια-Περιφερειακής Δράσης για τον Θαλάσσιο Τουρισμό» των τριών παραπάνω Περιφερειών.

Επιπλέον, εισήγηση θα κάνει η Υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, με θέμα «Νέα Προοπτική/Εποχή για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό: Πολιτική Στρατηγικής Ενίσχυσης Ειδικών Μορφών Τουρισμού» και η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κα Βίκυ Λοΐζου, με θέμα «Η επόμενη μέρα των τουριστικών λιμένων:  μεταρρυθμίσεις, σχεδιασμός, επενδύσεις». Στην Ημερίδα σύντομες παρεμβάσεις θα γίνουν, και από τα υπόλοιπα Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, οι κκ. Αντιπεριφερειάρχες και Εντεταλμένοι αρμόδιοι για τον Τουρισμό, των υπόλοιπων Περιφερειών της Επικράτειας.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού, «αυτή είναι η 1 η Δια-Περιφερειακή Ημερίδα, που αναγκαστικά γίνεται διαδικτυακά, ενώ το Υπουργείο προγραμματίζει να διοργανωθούν και σε άλλες Περιφέρειες αντίστοιχα. Ελπίζουμε, ότι σε λίγους μήνες αυτές οι Δια-Περιφερειακές Ημερίδες θα γίνονται με φυσική παρουσία για την καλύτερη ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, με την συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των τοπικών φορέων και επαγγελματιών του κλάδου, με ανάλογη θεματολογία κοινών χαρακτηριστικών και πλεονεκτημάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου