Ξεκινά η εφαρμογή της 12μηνης στρατιωτικής θητείας στις Ένοπλες Δυνάμεις

Δεν υπάρχουν σχόλια

 



Σε ισχύ τίθεται εντός των επομένων ημερών η εξίσωση της στρατιωτικής θητείας και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, με την αύξηση της διάρκειάς της στον Στρατό Ξηράς κατά τρεις μήνες. Πλέον, είτε κάποιος υπηρετεί στο πεζικό, είτε στο ναυτικό, είτε στην αεροπορία, θα παίρνει απολυτήριο μετά από 12 μήνες.

Ο σχεδιασμός είναι η κατάταξη στον Στρατό Ξηράς για την επόμενη ΕΣΣΟ (2021 Γ’) να πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 20 Μαΐου και μια εβδομάδα νωρίτερα να καταταγούν με τις νέες ρυθμίσεις όσοι είχαν πάρει αναβολή για λόγους υγείας.

Οι νέοι που θα καταταγούν τις επόμενες ημέρες θα έχουν δύο επιλογές: Είτε να κάνουν 12μηνη θητεία, είτε να δηλώσουν εξαρχής ότι θέλουν να παραμείνουν για το σύνολο της θητείας τους σε μονάδες των συνόρων, οπότε θα υπηρετήσουν 9 μήνες.

Σε ποιες μονάδες όμως ισχύει το καθεστώς της μειωμένης αυτής θητείας; Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις εννιάμηνο δικαιούνται όσοι βρεθούν σε μονάδες του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, που εδρεύουν ή αναπτύσσονται για επιχειρησιακούς λόγους στις περιοχές της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου, Καλύμνου, Καρπάθου – Ηρωικής Νήσου Κάσου, Κω και Ρόδου και σε πολεμικά πλοία Συγκροτήματος Αρχηγείου Στόλου (ΑΣ), Συγκροτήματος Διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού (ΔΔΜΝ), Υπηρεσίας Φάρων (ΥΦ) και Υδρογραφικής Υπηρεσίας (ΥΥ), για το Πολεμικό Ναυτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου