Στο “κόκκινο” και η Θράκη – Τηλεκπαίδευση για τα Λύκεια και click away για τα καταστήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια


Από αύριο το πρωί στις 6 και μέχρι τις 16 Μαρτίου ολόκληρη η Θράκη, Εβρος, Ροδόπη, και Ξάνθη περνούν στο “κόκκινο” σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς σήμερα το απόγευμα.
Έτσι από αύριο αναστέλλονται τα μαθήματα δια ζώσης στα Λύκεια και τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση ενώ γυμνάσια, δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.

Τα καταστήματα του λιανεμπορίου επανέρχονται στις αγορές με τη μέθοδο του click away, ενώ τα καταστήματα τροφίμων συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.

Τι αλλάζει στις μετακινήσεις
Όσον αφορά στο SMS ισχύουν οι εξής διαφοροποιήσεις σε όλη την Ελλάδα ανεξαρτήτως επιδημιολογικού κινδύνου:

Στο SMS 2 για μετακίνηση για προμήθεια βασικών αγαθών, αλλά και στο SMS 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση ως 2 χιλιόμετρα.

Για το SMS 6 που αφορά στην άθληση, αυτή θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί δηλαδή να στείλει κωδικό 6 κανείς σε όλη την Ελλάδα να μεταβεί με το αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα.

Για το SMS 4 τα ελεγκτικά όργανα θα πρέπει να ζητάνε επιπλέον αποδεικτικά προκειμένου να διαπιστώνεται η επάρκεια της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για τους πολίτες. Η διασταύρωση θα γίνεται κυρίως με τηλέφωνο και στις δύο πλευρές.

Ποιες μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»
Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές σε όλη τη χώρα μπαίνουν στο κόκκινο.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο, αναστέλλεται η τέλεση γάμων και βαπτίσεων. Οι κηδείες θα επιτρέπονται μόνο με παρουσία εννέα ατόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου