Αδυναμία Ολικής Προσπέλασης των Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τα Τακτικά Μέλη της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια


Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Σερρών (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ.) επιθυμεί να επισημάνει την επαναλειτουργία των εξωτερικών ιατρείων του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως (ΓΣΝΕ), για τα οποία αναστάλθηκε η λειτουργία τους από 03 Νοεμβρίου 2020 και μέχρι νεωτέρας, στο πλαίσιο διαχείρισης του COVID-19.     Σε κάθε περίπτωση η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Περίθαλψης αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του οιοδήποτε υγειονομικού συστήματος διεθνώς και συμβάλλει ιδίως στην πρόληψη (πρωτογενή – δευτερογενή – τριτογενή), στην έγκαιρη διάγνωση, στην υγειονομική διαφώτιση, στην αναγκαία εργαστηριακή υποστήριξη καθώς και στη θεραπεία των αρρώστων.

    Τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) επιλαμβάνονται περιστατικά άμεσης αντιμετώπισης και ως εκ τούτο δεν δύναται να υλοποιηθεί ολιστικά ο θεσμός της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Περίθαλψης.

     Μετά τα παραπάνω και ενώ παρήλθε εύλογος χρόνος (4 μήνες) διαχείρισης και οργάνωσης μέτρων έναντι του COVID-19, η Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ. ζητά την άμεση επαναλειτουργία και προσπέλαση της δομής των Τακτικών Ιατρείων του 424 ΓΣΝΕ καθόσον απωλέσθησαν τα χαρακτηριστικά της παραγράφου 2 της παρούσας, εγκυμονώντας ιδιαίτερους κινδύνους και επιδείνωση της υγείας των εργαζομένων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Οι κ.κ. Βουλευτές, ως αντιπρόσωποι του Έθνους, στους οποίους αποστέλλεται το παρόν παρακαλούνται για τις δραστικές κοινοβουλευτικές ενέργειές τους.

    Ο ΑΔΦ Σερρών παρακαλείται, περί του ευρύτερου ενδιαφέροντος θέματος, για τις περαιτέρω ενέργειές του στο πλαίσιο του Ν. 2690/1999 (ΦΕΚ Α’ 45) «Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας», των σχετικών απαντητικών χρονικών προθεσμιών και των διαλαμβανομένων της παραγράφου 8γ του άρθρου 30 Γ του Ν.1264/1982.

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών παρακαλείται για τις δικές της συλλογικές ενέργειες και την απάντηση στο τιθέμενο θέμα ώστε το Σωματείο μας να ενημερώσει τα μέλη του.

    Στα ΜΜΕ αποστέλλεται η επιστολή για την ενδυνάμωση του ιδιαίτερα σοβαρού θέματος.

    Στα Τακτικά Μέλη μας κοινοποιείται το παρόν στο πλαίσιο της αδιάλειπτης διαφάνειας, που χαρακτηρίζει την Ένωση και την εν συνόλω πορεία των ενεργειών που τα αφορούν.

    Είμαστε στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε πληροφορία ή/και διευκρίνιση καθώς και για περαιτέρω στοιχειοθέτηση των θεμάτων του Σωματείου μας τα οποία εδράζονται υπό δεδομένα αντικειμενικότητας, κοινωνικής και επαγγελματικής δικαιοσύνης με απόληξη την έλλογη εξομάλυνση του εργασιακού βίου των στρατιωτικών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ    
Αθανάσιος Μακράκης Παναγιώτης Σαρακατσάνης   

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου