Ο Εμπορικός Ξάνθης ενημερώνει για τα νέα μέτρα στην αγορά από σήμερα 4 έως 16 Μαρτίου 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Την κάτωθι ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης γνωστοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης με αφορμή το γεγονός ότι και η περιοχή του Νομού Ξάνθης μπαίνει πλέον στην κόκκινη ζώνη παρά τα ελάχιστα κρούσματα:
Σε συνέχεια της ανακοίνωσης των άμεσων νέων μέτρων που θα ισχύσουν στην χώρα, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας, σας γνωστοποιούμε τα ακόλουθα, όπως προκύπτουν από τις σημερινές δηλώσεις:

Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από την  Πέμπτη 4 Μαρτίου έως την Τρίτη, 16 Μαρτίου ε.ε.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες, καταργείται το Επίπεδο Επιτήρησης και ισχύει πλέον το Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου (κόκκινο)

Κατά τα δεδομένα που ήδη γνωρίζουμε, ισχύουν τα ακόλουθα:Στο Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου (κόκκινο):
Κατατάσσονται όλες οι περιοχές της χώρας (και η Ξάνθη) εκτός από όσες ρητά εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο).

Τα καταστήματα λειτουργούν μόνο με την διαδικασία του click away.  Εξαιρούνται τα καταστήματα υποδημάτων, ενδυμάτων και τα βιβλιοχαρτοπωλεία που μπορούν να λειτουργούν με την διαδικασία click inside.

Για τα καταστήματα που λειτουργούν με click away, η παραγγελία καταχωρείται από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο αγοράς (σε προπληρωμένη παραγγελία) ή του ραντεβού ή SMS με τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της επιχείρησης και β) χρονικό διάστημα παραλαβής που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 2 ώρες.  Η παραλαβή επιτρέπεται μόνο για ένα άτομο.  Η πληρωμή γίνεται ηλεκτρονικά ή με POS κατά την παραλαβή.  Η τήρηση των αποστάσεων είναι 2 μέτρα μεταξύ των πελατών, με το πολύ 9 άτομα στην αναμονή.  Ο μέγιστος χρόνος παραμονής ορίζεται στα 10 λεπτά.

Ειδικά ως προς το click inside, οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να αναρτούν τον μέγιστο αριθμό πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στο κατάστημα.  Οι αριθμοί αυτοί ισχύουν μόνο για τους πελάτες και δεν συμπεριλαμβάνουν επιχειρηματία/ες και προσωπικό.  Το ραντεβού καταχωρείται από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο του ραντεβού ή SMS με τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της επιχείρησης και β) χρονικό διάστημα αγοράς που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 2 ώρες.

Το ωράριο λειτουργίας που ισχύει για αυτό το επίπεδο και συστήνουμε να ακολουθήσουν τα καταστήματα αύριο εκτείνεται προαιρετικά από 7:00 π.μ. έως 5:30 μ.μ. για όλες τις επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου