Κοροναϊός – Καπραβέλος : Πρόβλεψη για 15.000 κρούσματα με άνοιγμα χωρίς τεστ

Δεν υπάρχουν σχόλια


Την έντονη ανησυχία του για το άνοιγμα της οικονομίας εξέφρασε ο διευθυντής β´ ΜΕΘ του Νοσ. Παπανικολαου στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος.Ο κ. Καπραβέλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι θα είναι ολέθριο λάθος αν ανοίξουμε αυτή τη στιγμή τα πάντα, ενώ τα κρούσματα και οι νοσηλείες παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

«Οι βαλβίδες αποσυμπίεσης στη συμπεριφορά μπορούν να γίνουν βαλβίδες ανάφλεξης» προειδοποίησε, εκτιμώντας ότι εάν το άνοιγμα γίνει ανεξέλεγκτα θα φτάσουμε ακόμα και στα 10 με 15 χιλιάδες κρούσματα ημερησίως.

Aναγκαία τα τεστ και η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων

Βασική στρατηγική αυτή τη στιγμή είναι τα τεστ, η ιχνηλάτηση και ο εμβολιασμός. Eξέφρασε δε τις επιφυλάξεις όλων των υγειονομικών όσον αφορά στο άνοιγμα, θέτοντας και το θέμα των μεταλλάξεων που δημιουργούν πρόβλημα και ενδεχομένως αργότερα κάποιες να μην καλύπτονται από τα εμβόλια που κυκλοφορούν τώρα. Και αυτό όπως εξήγησε, θα μας φέρει πάλι στο μηδέν.

Υπογράμμισε παράλληλα την αναγκαιότητα να γίνεται καλύτερη διαχείριση των κρουσμάτων, επισημαίνοντας ότι αυτό ακόμη δεν είχε γίνει. Συγκεκριμένα, όπως είπε στον ρ/σ Θέμα 104,6, χρειάζεται καλύτερος τρόπος εντοπισμού των κρουσμάτων, ιχνηλάτησης των επαφών, απομόνωσης και παρακολούθησης της πορείας της υγείας του ασθενούς. Και σε κάθε περίπτωση, να είναι οργανωμένη όλη αυτή η προσπάθεια από το κράτος.

Μιλώντας για το ΕΣΥ, εμμέσως ο κ. Καπραβέλος παραδέχθηκε ότι μια αύξηση των περιστατικών θα φέρει την κατάρρευση του. Πρόσθεσε ότι χρειάζεται ενίσχυση, ειδικά σε εξειδικευμένο προσωπικό. Στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπως είπε, υπάρχουν 20 θέσεις για γιατρούς στις ΜΕΘ και αυτή τη στιγμή καλύπτονται μόνο από έναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου