ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ Η ΕΡΤ1 «Προβάλλει» κύριε Κώστα Ζούλα το Τουρκικό κόμμα DEB και την... «Τουρκική» προπαγάνδα στη Θράκη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια


Πρώτα η «διακομματική», τώρα κι ο... Ζούλας με την ΕΡΤ1! Ειδική αποστολή του... «Τουρκικού» Προξενείου το ειδικό αφιέρωμα του Κρατικού καναλιού στους εγκάθετους της Άγκυρας;

-ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ... «ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗΔΕΣ» ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ!

*Μετά τους Έλληνες Πομάκους ξεσηκώθηκαν και οι ΡΟΜΑ του Δροσερού! Σκληρή απάντηση  από την Σαμπιχά του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ»

Συνεχίζονται έντονες πλέον οι αντιδράσεις όχι μόνο από τους συλλόγους Ελλήνων Πομάκων Ξάνθης και Ροδόπης αλλά και από τους Έλληνες ΡΟΜΑ που ευθέως καταγγέλλουν την ΕΡΤ για «αλλοίωση» των ριζών και της ιστορίας τους.

Αλλά και το ότι απαξίωσε να πάρει ακόμη και την άποψή  τους! Γιά τέτοια αντικειμενική Κρατική ΕΡΤ μιλάμε...

Και με πιο απλά λόγια… Πρώτα η «διακομματική για τη Θράκη», στην οποία κατά την καθαρή άποψή μας, σε καμιά περίπτωση δεν έπρεπε να μπουν ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ αλλά μόνο θέματα ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ!

Υπάρχει ένας εξαιρετικός  Έλληνας Πρωθυπουργός και ένας άριστος ΥΠΕΞ ο κύριος Δένδιας ο οποίοι χαράσσουν την Εθνική μας πολιτική. Τι δουλειά έχει η Διακομματική Επιτροπή για τη Θράκη;

Και αμέσως μετά τον ντόρο στη Διακομματική και τα όσα γράφτηκαν για την περίφημη συνέντευξη και της Προέδρου του DEB Τσιγδέμ Αφάφογλου που διακήρυξε σε όλα τα μήκη και πλάτη ότι υπάρχει μόνο η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ,  ήρθαν  ο... Κωνσταντίνος Ζούλας με την ΕΡΤ1 και η εκπομπή «Ειδική Αποστολή»....!

-Και ρωτάμε ευθέως.
Ειδική αποστολή του... «Τουρκικού» Προξενείου το ειδικό αφιέρωμα του Κρατικού καναλιού στους εγκάθετους της Άγκυρας; Διότι αν συνέβη αυτό, τότε κακώς ξεχάσατε κύριοι τον «Ψευτομουφτή» Ξάνθης Αμέτ Μετέ με τον Δήμαρχο Ξάνθης κ.Τσέπελη, τον εντεταλμένο του σύμβουλο Χασάν Ογλού Φερτούν που «έστελνε» στον Εμφιετζόγλου για την αγορά του Αθλητικού του Κέντρου και όχι μόνο....

Και φυσικά έγινε και αυτό που περιμέναμε όλοι μας.
Μετά τους Έλληνες Πομάκους ξεσηκώθηκαν και οι ΡΟΜΑ του Δροσερού! Και διαβάστε την σκληρή απάντηση  της  Σαμπιχά, Προέδρου του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ» Δροσερού Ξάνθης, αφού αγνοήθηκαν παντελώς από το «ειδικό αφιέρωμα» της ΕΡΤ1

Γράφει λοιπόν χαρακτηριστικά ο σύλλογος ο Πολιτιστικός σύλλογος Γυναικών ΡΟΜΑ Δροσερού,
«Ο κ. Πιέρρος Τζανετάκος, που παρουσίασε το αφιέρωμα, επισκέφθηκε αρκετές πόλεις της Θράκης που έχουν μεγάλο πληθυσμό Μουσουλμάνων, και πήρε συνέντευξη από πολλούς ανθρώπους...

Εντούτοις, όλοι όσοι μίλησαν στην εκπομπή εκ μέρους της μουσουλμανικής μειονότητας αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι, και εκφράζουν την ελπίδα ότι μπορούν να αποτελέσουν γέφυρα φιλίας ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα».

-Δηλαδή κύριε Ζούλα η ΕΡΤ1 τι επακριβώς κάνει; .

 «Προβάλλει»το Τουρκικό κόμμα DEB και την... «Τουρκική» προπαγάνδα; Και αγνοεί τους Ρομά και τους Έλληνες Πομάκους;

Αν είναι έτσι μη ξεχάσετε στην επόμενη «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της συγκεκριμένης εκπομπής να περιλαμβάνονται και συνεντεύξεις, τόσο του «Ψευτομουφτή» Ξάνθης κ.Μετέ όσο και του Δήμαρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη και φυσικά και  του.....επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του DEB κυρίου Μπαλτατζή με τη «περίφημη»...ΔΩΡΕΑ των «Τούρκων» εργολάβων  στο Κρατικό Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης!

Και φυσικά –επαναλαμβάνω- ξεχάσετε κύριε Ζούλα τους «Ψευτομουφτήδες» της Θράκης! Και ξεχάσατε να αναφέρετε στο "οδοιπορικό" σας οτι εκτός απο τους Έλληνες Πομάκους που είναι η τεράστια πλειονότητα στην Ορεινή περιοχή, υποάρχουν και οι Άραβες μουσουλμάνοι της Γενισέας και του Ευλάλουν πλην  των Ρομά στους συγκεκριμένους οικισμού....

Ιδού και αυτούσια όλη η ανακοίνωση των Ελλήνων ΡΟΜΑ:
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΡΟΣΕΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ «Η ΕΛΠΙΔΑ»

 Αριθ. Πρωτοκόλλου: 818

Ξάνθη, 22 Μαρτίου 2021

Απάντηση των Ρομά στην εκπομπή της ΕΡΤ «Ειδικές Αποστολές» για την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης

Δυστυχώς, δεν κλήθηκε κανένας, ούτε από την κοινότητα των Ρομά, ούτε των Πομάκων να μιλήσει στο ειδικό αφιέρωμα στην μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, στην εκπομπή «Ειδικές Αποστολές», που έκανε πρεμιέρα στην ΕΡΤ στις 15 Μαρτίου του 2021.

Ο κ. Πιέρρος Τζανετάκος, που παρουσίασε το αφιέρωμα, επισκέφθηκε αρκετές πόλεις της Θράκης που έχουν μεγάλο πληθυσμό Μουσουλμάνων, και πήρε συνέντευξη από πολλούς ανθρώπους. Επίσης παρουσίασε επιγραμματικά την ιστορία της μειονότητας, και ανέφερε ότι η ελληνική διοίκηση έχει αναγνωρίσει τους Πομάκους και τους Ρομά ως ξεχωριστές κοινότητες μέσα στην μειονότητα.

Εντούτοις, όλοι όσοι μίλησαν στην εκπομπή εκ μέρους της μουσουλμανικής μειονότητας αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι, και εκφράζουν την ελπίδα ότι μπορούν να αποτελέσουν γέφυρα φιλίας ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα. Ο κ. Τζανετάκος αναφέρει ότι το «ισχυρό στοιχείο της μειονότητας δεν δέχεται την

ταυτοτική διάκριση των υπολοίπων». Αποκλείοντας όμως τις φωνές των Πομάκων και των Ρομά, η εκπομπή δίνει την εντύπωση, ίσως ακουσίως, πως δέχεται αυτήν την άποψη. Με αυτόν τον τρόπο, αφήνει αυτούς που αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι να μιλάνε για όλη την μειονότητα.

Οι Πομάκοι, οι Ρομά, και οι περίπου χίλιοι Αφροέλληνες της Ξάνθης είναι κομμάτι της μουσουλμανικής μειονότητας, αλλά δεν έχουν κανένα κοινό πολιτισμικό ή άλλο στοιχείο με την Τουρκία. Ένα από τα κύρια θέματα για το ΚΙΕΦ, το κόμμα αυτών που αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι, όπως λένε στην εκπομπή, είναι να διατηρήσουν τα μειονοτικά σχολεία που διδάσκουν τουρκικά και δίνεται ισχυρή έμφαση στην ισλαμική θρησκευτική εκπαίδευση.

Ο σύλλογος «Η ΕΛΠΙΔΑ» αντιπροσωπεύει έναν από τους μεγαλύτερους μόνιμους οικισμούς Ρομά στην Ελλάδα, και ένας από τους κύριους στόχους μας είναι να δεχθούν τα παιδιά του οικισμού στα ελληνικά δημόσια σχολεία της περιοχής. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά μας μπορούν να διεκδικήσουν μία θέση στην κοινωνία ως Έλληνες πολίτες, να ολοκληρώσουν επιτυχώς την εκπαίδευσή τους, και να μπουν στην αγορά εργασίας. Αυτή η θέση μας διαχωρίζει από το κομμάτι της μειονότητας που αυτοπροσδιορίζεται ως τουρκικό.

Συμφωνούμε με αρκετούς προσκεκλημένους στην εκπομπή που τονίζουν το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό της ταυτότητάς τους. Όταν όμως οι φωνές μας αποκλείονται από τον δημόσιο διάλογο, πόσο μάλλον στην κρατική τηλεόραση, το δικαίωμά μας στον αυτοπροσδιορισμό χάνει την ουσία του. Η μη συμπερίληψη στην εκπομπή αντιπροσώπων των κοινοτήτων των Ρομά και των Πομάκων της Θράκης είχε ως αποτέλεσμα την μονόπλευρη προσέγγιση του θέματος της συνείδησης της μουσουλμανικής μειονότητας. Θα θέλαμε να καλέσουμε τις «Ειδικές Αποστολές» να το διορθώσουν, κάνοντας ένα δεύτερο αφιέρωμα στο οποίο θα ακουστούν και οι δικές μας φωνές.

Μπορείτε να δείτε την εκπομπή εδώ:

https://www.ertflix.gr/ellinika-docs/eidikes-apostoles-thraki-i-moysoylmanikimeionotita-metaxy-anatolis-kai-dysis/

Για τον σύλλογο «Η ΕΛΠΙΔΑ»
Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ρομά Γυναικών Δροσερού Ξάνθης «Η ΕΛΠΙΔΑ» ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2006, από πρωτοβουλία 20 γυναικών Ρομά.

Επιθυμία και ανάγκη αυτών των γυναικών ήταν να δημιουργήσουν ένα θεσμικό όργανο, μέσα από το οποίο θα μπορούσαν να εκφραστούν συλλογικά ως Ρομά γυναίκες, με δικαιώματα και υποχρεώσεις μέσα στην ελληνική κοινωνία.

sullogoselpida@gmail.com
www.drosero.eu

Μάρτιος 2021

Με εκτίμηση,
Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού
Συλλόγου Γυναικών Δροσερού Ξάνθης

«Η ΕΛΠΙΔΑ»
Σουλεϊμάν Σαμπιχά
Τηλ επικοινωνίας: 6988536677.
e-mail:sullogoselpida@gmail.com
Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις μας, στη διεύθυνση: www.drosero.eu


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου